Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2013, 06:09 PM
esoworld esoworld is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: USA
Posts: 4
Default Pro Tools 11 and Eleven Rack

Just got an Eleven Rack + Pro Tools 11 bundle and want to know if I can use Pro Tools without switching on 11R?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2013, 06:18 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,836
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by esoworld View Post
Just got an Eleven Rack + Pro Tools 11 bundle and want to know if I can use Pro Tools without switching on 11R?
Yes you can. You can use the internal soundcard as PT11 is a standalone software DAW since Pro Tools 9
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2013, 07:54 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

You will also need aiso4all software - dont worry its free
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-01-2013, 09:59 AM
kbdboy00's Avatar
kbdboy00 kbdboy00 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Singapore
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

can the pro tools 11 issued with eleven rack be used without the hardware ?
__________________
hello everybody ...
Reply With Quote
  #5  
Old 09-01-2013, 11:07 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Yes.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-02-2013, 10:58 AM
esoworld esoworld is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
You will also need aiso4all software - dont worry its free
Installed ASIO4ALL. PT is now working as standalone. Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-02-2013, 10:22 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,666
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by esoworld View Post
Installed ASIO4ALL. PT is now working as standalone. Thanks!
Glad to hear all is well
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-06-2013, 07:31 PM
kbdboy00's Avatar
kbdboy00 kbdboy00 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Singapore
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by kbdboy00 View Post
can the pro tools 11 issued with eleven rack be used without the hardware ?
__________________
hello everybody ...

Last edited by kbdboy00; 09-07-2013 at 03:16 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-06-2013, 08:36 PM
kbdboy00's Avatar
kbdboy00 kbdboy00 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Singapore
Posts: 17
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

http://www.asio4all.com/

looks like it worked
__________________
hello everybody ...
Reply With Quote
  #10  
Old 02-02-2015, 02:10 AM
bangbangbang's Avatar
bangbangbang bangbangbang is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Singapore
Posts: 88
Default Re: Pro Tools 11 and Eleven Rack

Quote:
Originally Posted by kbdboy00 View Post
http://www.asio4all.com/

looks like it worked
great!
I used a mbox2 mini to solve this problem
__________________
bang bang bang ! see you later
Let the hardware interface with the software
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack with Pro Tools 8 dragonstail Eleven Rack 12 12-06-2013 06:12 PM
RME UFX With Eleven Rack and Pro Tools 10 csailer Windows 1 10-03-2012 09:36 PM
Eleven Rack window responds to changes on Eleven Rack, unable to record. pine Eleven Rack 6 08-02-2012 07:50 PM
eleven rack + pro tools 10 oplatner Eleven Rack 5 05-29-2012 07:34 AM
Eleven Rack and Eleven Rack control window not matching 11R Newbie Eleven Rack 3 04-18-2012 06:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com