Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > Pro Tools Express on Mac OS X

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2014, 01:28 PM
Mikebender13 Mikebender13 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: New York
Posts: 10
Default PTE & OS X Yosemite

Yosemite is out today... will PTE work on Yosemite? I know there is no support for Mavericks but I was able to use PTE on Mavericks.

Please let me know if anyone knows.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2014, 05:12 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: PTE & OS X Yosemite

no one knows
then it may work
if you're going to live dangerously and install the new version please make a backup clone of your current system drive
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2014, 05:13 AM
Mikebender13 Mikebender13 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: New York
Posts: 10
Default Re: PTE & OS X Yosemite

anyone try it yet?

I didn't take the plunge...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2014, 06:14 AM
zoff zoff is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 174
Default Re: PTE & OS X Yosemite

Quote:
Originally Posted by Mikebender13 View Post
anyone try it yet?

I didn't take the plunge...
Why not install Yosemite on a separate partition and give it a try. If it doesn't work wipe the partition and move on.
__________________
macOS High Mojave 10.14.2
2.8 GHz Intel Core i7 MacBook Pro Retina, 16 GB RAM
Pro Tools 2018.12
Apogee Duet (Firewire)
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2014, 01:30 PM
lindenkillam lindenkillam is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Los Angeles
Posts: 4
Default Re: PTE & OS X Yosemite

PTE is not recognizing my hardware on Yosemite. It will not start up.

Last edited by lindenkillam; 10-29-2014 at 01:33 PM. Reason: Clarify
Reply With Quote
  #6  
Old 10-29-2014, 01:34 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,378
Default Re: PTE & OS X Yosemite

Quote:
Originally Posted by lindenkillam View Post
PTE is not recognizing my hardware on Yosemite.
Got your pre-update image backup or worse case time-machine backup handy?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2014, 05:01 AM
jance11 jance11 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 1
Default Re: PTE & OS X Yosemite

So I recently bought a Fast Track Solo including PT Express as a new interface. My new computer is a MacBook Pro running Yosemite. Had I known that the box only includes version 10 of Express, I would have bought a different unit.

Will Express be appearing for version 11 to support the latest Mac operating systems? Ironically, the last supported version seems to be 10.8 which is annoyingly old.

Either you guys at Avid get your act together or you gotta get your documentation right. This was not evident when I bought it and I have already done all the ilok registration stuff so I won't be able to return the box. Or you guys get me cross graded to PT11 at an even more reduced price than available currently.

What is UP with that?! I need feedback from you guys really soon. This is NOT OK!
Reply With Quote
  #8  
Old 12-29-2014, 09:04 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: PTE & OS X Yosemite

I don't know of any plans of updating PT10 (which Express is built on) to support Yosemite. The PT Express FAQ does say that Mavericks is not supported, although it hasn't been updated to say Yosemite:

Q: Does Pro Tools Express support Mac OS X 10.9 Mavericks?
A: Mac OS X 10.9 Mavericks is not supported by Pro Tools Express.

http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/FAQ/en436171

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #9  
Old 12-26-2014, 04:18 PM
jjuliano jjuliano is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Parker Co
Posts: 2
Default New User Pro Tools Express

I am a new user on MAC Yosemite, i have pro tools express which i bought from guitar center. I have 2 issues, that can use some help:
1) I can't install, i get an error "
Pro Tools cannot be installed because the following error(s) were found on your system:
- An incompatible version of the OS was found. Pro Tools 10.3.4 requires Mac OS X version 10.7 or higher." I'm running 10.10.1
2) Thinking i might need to upgrade or something, i went to do an upgrade, i can't locate my system ID.

Very frustrating.

Joe
Reply With Quote
  #10  
Old 12-26-2014, 09:50 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,799
Default Re: New User Pro Tools Express

Yeah. Most versions of Protools broke when used with Yosemite. Just recently Protools version 11.3 was released and is certified for Yosemite. All versions of Protools earlier than that are not certified. Anything from Protools 10.x and down will not install or uninstall on Yosemite and will NOT be made compatible by Avid. They have other much more important things to do . Your option is to either try to downgrade your OS to Mountain Lion (two generations of OS older), or pay Avid to upgrade your "just purchased" software to Protools 11.3. Welcome to Avid Protools.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.13.6 running Protools 2018.7.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox Pro and Yosemite? joelrockstar19 FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 17 03-05-2015 06:58 PM
Yosemite and PT10 Eric Lambert Pro Tools 10 27 01-24-2015 02:29 PM
Yosemite and PT11 Eric Lambert Pro Tools 11 7 09-26-2014 04:10 PM
Project 2 on G4 Yosemite? Songdahl General Discussion 1 10-01-1999 10:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com