Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2019, 03:52 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 105
Default Not you again, Mr. -9173

This is maddening. Without changing a single thing about my system - no new plugins, no software updates, nothing new installed and nothing else running on the machine - I'm suddenly having -9173 errors constantly, trying to bounce (admittedly quite complex) sessions I've been working on for weeks. These sessions have never given me trouble before today but now I don't seem to be able to work for more than five minutes without the thing falling over. The sessions themselves haven't changed either - I'm just making minor level tweaks to match them up to each other before bouncing out the finals.

I'd got myself into a false sense of security and starting taking Pro Tools for granted. More fool me. There are probably half a dozen little things I can try in order to further optimise but why should I have to when the system worked perfectly as it is last week? Grrr.
__________________
--
Justin

Mix room: Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2019.6/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Allen & Heath ZED-436 for fun

Studio: Apple Mac Pro 5,1 mid 2012 2x 3.46Ghz 6-Core Xeon, 64GB RAM, GeForce GTX 970 graphics, OSX Sierra 10.12.6/Pro Tools Ultimate 2018.12/HDX1/Avid HD 16x16, Digidesign 192 16x16, Digidesign 192 16x8/Custom Raindirk Symphony 32ch. front end
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2019, 03:56 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,087
Default Re: Not you again, Mr. -9173

When have you last updated your plugins?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2019, 03:59 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 105
Default Re: Not you again, Mr. -9173

Not for ages, Janne. That's kind of the point here. If I had updated anything I'd feel there was a reason for it to behave differently.
__________________
--
Justin

Mix room: Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2019.6/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Allen & Heath ZED-436 for fun

Studio: Apple Mac Pro 5,1 mid 2012 2x 3.46Ghz 6-Core Xeon, 64GB RAM, GeForce GTX 970 graphics, OSX Sierra 10.12.6/Pro Tools Ultimate 2018.12/HDX1/Avid HD 16x16, Digidesign 192 16x16, Digidesign 192 16x8/Custom Raindirk Symphony 32ch. front end
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2019, 04:31 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 811
Default Re: Not you again, Mr. -9173

I have experienced the same thing for years and years with Pro Tools. One day everything is fine and the next day nothing seems to work without hiccups deluxe. Like last Thursday. Big problems. Same session had been running just fine Wednesday. Is it some dates in the calendar? Is it because of a full moon? Is it the Devil’s work? Who knows? I never found any reason, rhyme or solution to the problem.
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #5  
Old 09-16-2019, 05:10 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,087
Default Re: Not you again, Mr. -9173

Quote:
Originally Posted by WorldStudios View Post
I have experienced the same thing for years and years with Pro Tools. One day everything is fine and the next day nothing seems to work without hiccups deluxe. Like last Thursday. Big problems. Same session had been running just fine Wednesday. Is it some dates in the calendar? Is it because of a full moon? Is it the Devil’s work? Who knows? I never found any reason, rhyme or solution to the problem.
That's why you shouldn't have any scheduled routine work on your audio workstation. Backups for example, or Spotlight indexing.. they take huge slice of your storage performance and PT will have hiccups.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-16-2019, 06:55 AM
WorldStudios WorldStudios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 811
Default Re: Not you again, Mr. -9173

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
That's why you shouldn't have any scheduled routine work on your audio workstation. Backups for example, or Spotlight indexing.. they take huge slice of your storage performance and PT will have hiccups.
I guess that Time Machine backups could be part of the problem, but not having any backup is not an option, so what’s the solution, Jannemannen?
__________________
Johan Bejerholm
World Studios
Sweden

Phone +46707773443
Reply With Quote
  #7  
Old 09-16-2019, 05:09 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,087
Default Re: Not you again, Mr. -9173

Quote:
Originally Posted by justinhill View Post
Not for ages, Janne. That's kind of the point here. If I had updated anything I'd feel there was a reason for it to behave differently.
Your sig says you have updated PT to the latest, which is why you should also have updated your plugins to latest versions. You cannot expect old plugins work like a charm if your platform changes
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-16-2019, 05:59 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,644
Default Re: Not you again, Mr. -9173

Quote:
Originally Posted by justinhill View Post
This is maddening. Without changing a single thing about my system - no new plugins, no software updates, nothing new installed and nothing else running on the machine - I'm suddenly having -9173 errors constantly, trying to bounce (admittedly quite complex) sessions I've been working on for weeks. These sessions have never given me trouble before today but now I don't seem to be able to work for more than five minutes without the thing falling over. The sessions themselves haven't changed either - I'm just making minor level tweaks to match them up to each other before bouncing out the finals.

I'd got myself into a false sense of security and starting taking Pro Tools for granted. More fool me. There are probably half a dozen little things I can try in order to further optimise but why should I have to when the system worked perfectly as it is last week? Grrr.
Which system in your sig file is this happening on? Are you moving sessions between systems?
What happens if you reboot? Maybe a memory leak?
Is your system overheating?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 09-16-2019, 06:04 AM
justinhill justinhill is offline
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Horley UK
Posts: 105
Default Re: Not you again, Mr. -9173

It's the native system on the 6,1 machine. Sessions do get moved between the two but only in one direction - they're recorded on the studio system and then transferred to the other one at some point during the editing process. They don't go back again.

I am regularly re-booting today and finding this reduces the problems. I don't think anything's over-heating - at least, it's not a hot day compared to some we've had round here recently.
__________________
--
Justin

Mix room: Apple Mac Pro 6,1 late 2013 2.7Ghz 12-Core XeonE5, 64GB RAM, D300 Graphics, OSX Mojave 10.14.6/Pro Tools Ultimate 2019.6/Presonus Quantum 4848 Thunderbolt 2/Digidesign Command|8/Allen & Heath ZED-436 for fun

Studio: Apple Mac Pro 5,1 mid 2012 2x 3.46Ghz 6-Core Xeon, 64GB RAM, GeForce GTX 970 graphics, OSX Sierra 10.12.6/Pro Tools Ultimate 2018.12/HDX1/Avid HD 16x16, Digidesign 192 16x16, Digidesign 192 16x8/Custom Raindirk Symphony 32ch. front end
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
9173, 9173, 9173... Hellooooo Rectifried Pro Tools 12 2 04-19-2018 01:50 AM
Dae 9173 danyg Pro Tools 2018 6 04-17-2018 05:04 PM
12.6.1 / aae-9173 anyone? lesbrunn Pro Tools 12 9 12-09-2016 04:43 AM
PT 12 - When 9173 is not actually 9173? taft_mashburn Pro Tools 12 2 10-06-2015 10:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com