Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 01-25-2015, 06:05 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
Avid use to flat rate repair the cards (I knocked the R35 off once) it was a few years ago

Mitch does do good work but I'm not crazy about his attitude when he post here. When i hit the R35 he said Avid wouldn't fix it when they did
Craig, how long ago was that? I assume the card was out of warranty?

How much did they charge you?

I had a similar issue with a 192 I/O AD card years ago, and I think I paid a flat rate of 200.00 back then, but that was when the card were going for 800 used so it was a no brainer.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #32  
Old 01-25-2015, 06:35 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Need Help Bad

yes, out of warranty. probably happened 2010 maybe 2011
I don't remember how much it was (seems like it was sub $200 but wasn't out of my pocket) just that was falt rate so you know the cost up front
Probably need an ASC now to get a quote

also the photo of the back edge with the bar-code sticker, is it bent up or is that heat damage? looks like heat damage to me
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #33  
Old 01-25-2015, 08:45 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

I was able to get it to run Digitest on just the Core card and it was installed in the forth PCIe slot, with the video card in slot 1. All seems to be centered around DSP B, of course I have no idea what that means.

__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp

Last edited by Barry Johns; 01-25-2015 at 10:42 PM.
Reply With Quote
  #34  
Old 01-25-2015, 10:14 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

The only irregular viewable discrepancies with the Core Card vs the other two accel cards is the discoloration around the grounds.

See Pics:










Here is a pic from one of the Accel cards as a reference.


__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #35  
Old 01-25-2015, 10:39 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
also the photo of the back edge with the bar-code sticker, is it bent up or is that heat damage? looks like heat damage to me
It's just bent up, that is the original clue discoloring a little, no sign of any issues with that.
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #36  
Old 01-25-2015, 11:15 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Need Help Bad

to get a repair http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/faq/en210711
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #37  
Old 01-25-2015, 11:45 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
Thanks Craig for all your help, I truly appreciate it!
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
  #38  
Old 01-26-2015, 01:30 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,495
Default Re: Need Help Bad

Quote:
Originally Posted by Barry Johns View Post
I was able to get it to run Digitest on just the Core card and it was installed in the forth PCIe slot, with the video card in slot 1. All seems to be centered around DSP B, of course I have no idea what that means.

Hi,

That's DSP chip number? I've had this on 2 cards over the years and no practical way to repair the card.

I found the card will still work fine as long as I disabled that DSP chip before loading and session!

I think it's option click (or similar) on the chip in the usage window to make it disabled etc.

If the mixer it certain plugins got assigned to that chip it would make noises and clicks etc.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #39  
Old 01-26-2015, 12:00 PM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: Need Help Bad

Quote:
Mitch does do good work but I'm not crazy about his attitude when he post here
please explain

did I not have a good attitude ? at some point while posting
I am always in good mood, maybe a old posting came off wrong?

I'm sorry
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #40  
Old 02-04-2015, 10:22 PM
Barry Johns Barry Johns is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando, FL
Posts: 3,567
Default Re: Need Help Bad

I received my replacement core card from RSPE on eBay with 6 month warranty for 424.00. Back up again!

Will send my non working one to see if it can be fixed next week.

Thanks to all for trying to help me!
__________________
HD Native Pcie, PTHD 11, PT12 Vanilla, Omni, Lynx Aurora 16, 192 I/O (16 in/8 out), 24 Fader D-Command, lots of preamps and compressors.

MacPro 5.1 (12) Core (2009 MacPro 8 Core Upgraded to a 12 Core MacPro), 56 Gig Ram, SSD System & 3 - 2TB Drives, OSX 10.9.5, Windows 10 Via Bootcamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com