Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-11-2006, 02:57 PM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Good work Digi !!!!

Protools 7.3 is still BAD to loop in MBC !!!!!! My MAQ DOEPFER stops playing after one LOOP !!!!
__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2006, 03:13 PM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Thank DIGI !!!

I won't buy your update at this moment !!!
__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2006, 08:14 AM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2006, 08:42 AM
halfguard halfguard is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: fl
Posts: 610
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

im curious to what your doing because i dont have this problem. i use an mpc 1000 with beat clock and no problems.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2006, 09:06 AM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Make a loop in Protools : measure 1 to 3 ( 2 bars)

Active PLAY LOOP

Send MBC to MPC

ANd PLay ........ Normaly the MPC will Lost SYNC after 1 or 2 loops.......

If you want to check the sync with PT : record a KICK track and loop this track while listening the return of the MPC .

I don't have any MPC1000 . MPC1000 is very recent so it could work with it

I tested on MPC2000 , TR909, REVOLUTION, XBASE09 jomox, MAQ16/3 Doepfer and all these gears are not compatible with the MBC of Protools !!!!

But the REVOLUTION , the MAQ and the XBASE are very recent too and they don't sync to PT ( IN LOOP PLAYBACK MODE)
__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #6  
Old 12-15-2006, 02:53 PM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Can a technician Digi support answer to me?

Will you ONE DAY correct your MIDI BEAT CLOCK like in the previous version 6.4 ?
__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #7  
Old 12-15-2006, 05:18 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,642
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

We were able to reproduce the problem you reported with a Yamaha SY85 in Song Mode. That device (and others) work fine in Pattern Mode. Can you try that and let us know your results?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 12-18-2006, 04:17 AM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

I will test with the TR909 in SONG MODE !

Notice that the MAQ16/3 Doepfer does not have SONG MODE : and this Sequencer STILL stop at the end of the LOOP.

Notice also that it is impossible to compose BEAT in SONG MODE on a DRUM BOX ;-)
__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #9  
Old 12-18-2006, 01:12 PM
alx002 alx002 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: france
Posts: 163
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Still does not work with a TR909 ROLAND even in SONG MODE !!

PLEASE put the ORIGINAL MBC FEATURE PT 6.4 AGAIN !!!!

You could call a LOGIC AUDIO APPLE programmer to know how have a good MBC ?????? no ??????


__________________
MACPRO BI 2,66 +5Go RAM+ OS 10.6.8 FRENCH SYSTEM + DIGI002 RACK Protools 9.06


www.myspace.com/alx002
Reply With Quote
  #10  
Old 12-18-2006, 01:29 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: Protools 7.3 LE STILL BAD MIDI BEAT CLOCK

Quote:
You could call a LOGIC AUDIO APPLE programmer to know how have a good MBC ?????? no ??????
Dude, you're funny......
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI Beat Clock? guitarless Eleven Rack 3 10-24-2010 04:39 PM
Pro Tools Slaved by Midi Time Code or Midi Beat Clock DarylBham MIDI 5 06-14-2009 02:55 PM
Triton...is MIDI Clock difrnt than MIDI Beat Clock BookSix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-12-2006 01:24 AM
Slaving ProTools with Beat clock cybernaga595 MIDI 1 03-28-2004 06:12 PM
Protools Lock To MTC or Midi Beat Clock? nozza1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 05-30-2001 04:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com