Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2011, 06:55 AM
stevegalante stevegalante is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Montreal, QC (Canada)
Posts: 1,725
Default Exporting midi from PT 8 to Sibelius 6

Dunno if this is the right sub-forum to post this, but anyways...
exporting a midi track made in ProTools, a simple melody, 100% quantized, and importing it as Midifile in Sibelius 6 I have the following problems :
- my markers are imported "twice", meaning that if I delete one in Sibelius there's another identical hidden behind the first one, so I have to delete it twice...
- I turn off the tenuto/staccato options. Being the Midi file 100% quantized (shortest notes are 16ths) I could turn off the Adjust Rhythms too, but if I do so Sibelius creates a pure-junk score... so I turn it on setting it at the minimum length of my notes, but despite this something VERY weird happens : two IDENTICAL measures are interpreted in a different way by Sibelius, for example one it shows eight 8ths notes, on the other one it changes one of the 8th notes into one 16th + one 16th rest...
WHY ???

Thanks...
__________________
http://www.stevegalante.com
System details :
ProTools Native card, Ultimate 2019.5, MacPro 5,1 12 Core 3.33GHz, 64Gb RAM, Mojave 10.14.4, Lynx Aurora(n), Raven MTi
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2011, 07:46 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 98
Default Re: Exporting midi from PT 8 to Sibelius 6

I didn't try the way you do it since Protools version 8; I open the score window in Protools with the midi tracks I need highlighted, right click on the score window ans select "Send to Sibelius" then Sibelius open it immediately.I never had problems doing it that way.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-16-2011, 08:08 AM
suicune suicune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wolverhampton, UK
Posts: 896
Default Re: Exporting midi from PT 8 to Sibelius 6

But unfortunately the 'send to sibelius' method does not export markers, or controller data (most notably sustain on piano). I'm currently have to merge both methods in order to get legible scores which is a real PITA. I've not had the problem with duplicate markers though - are you using absolute markers or bar|beat? What frame rate are you using, and what settings for timecode and hit points when you import?
__________________
M2 Studios
Wolverhampton, UK
http://www.madhat.co.uk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sibelius Tech-->Sibelius 6.2 Will NOT work on the Same Lion Machine as PT 9.0.5?!?!! humdrumprune macOS 4 11-04-2011 05:36 PM
Cannot import midi from Sibelius pipeorgan Pro Tools M-Powered (Win) 2 12-26-2009 05:45 AM
audio and midi from Sibelius steven4000 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-13-2009 06:03 AM
Sibelius and Pro Tools MIDI filosofem 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 04-14-2006 08:30 PM
Exporting MIDI problem - importing into Sibelius arhatsoul 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-14-2004 07:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com