Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2011, 07:26 PM
Dot Dot is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga, Canada
Posts: 287
Default Xpand Freezing PT

does anybody have a problem with xpand freezing pro tools? It doesn't happen all the time but, it's annoying when it happens. I can run PT easily with no issues but sometimes it crashes after 10-20 mins anytime actually. n it happens only when xpand is on.. Win7. im curious if somebody else had the same thing happening
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2011, 07:41 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Xpand Freezing PT

Make sure all of your plug-ins including Virtual Instruments are up to date.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2011, 11:27 AM
mesa3077boogie mesa3077boogie is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: St. Louis Missouri
Posts: 171
Default Re: Xpand Freezing PT

Quote:
Originally Posted by Dot View Post
does anybody have a problem with xpand freezing pro tools? It doesn't happen all the time but, it's annoying when it happens. I can run PT easily with no issues but sometimes it crashes after 10-20 mins anytime actually. n it happens only when xpand is on.. Win7. im curious if somebody else had the same thing happening
any luck yet?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-23-2011, 12:23 PM
AlainZagar AlainZagar is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 47
Default Re: Xpand Freezing PT

Happens to me only when I'm auditioning patches and looking for that specific sound I want. Now I just make certain that I'm not playing back while changing patches and no more problems.

Symptoms - no more sound from the system and I have no choice but to save and restart. No reboot required.


Alain
Reply With Quote
  #5  
Old 05-23-2011, 01:47 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Xpand Freezing PT

Quote:
Originally Posted by AlainZagar View Post
Now I just make certain that I'm not playing back while changing patches and no more problems.
Alain can you post system details and steps to reproduce please.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #6  
Old 05-23-2011, 02:05 PM
Dot Dot is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga, Canada
Posts: 287
Default Re: Xpand Freezing PT

my plugin is up to date im pretty sure about that.
It usually happens when i play back and go through patches as AlainZagar said, but sometimes it happens when i have a blank session, and only xpand is turned on. Im not quite sure what could cause it because in PT8 i never had this problem. It's only with PT9
__________________
www.dominicdotokune.com
Reply With Quote
  #7  
Old 05-23-2011, 02:13 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Xpand Freezing PT

Quote:
Originally Posted by Dot View Post
my plugin is up to date im pretty sure about that.
I meant 'all' plug-ins in your plug-in folder. Are they all up to date?
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #8  
Old 05-23-2011, 02:14 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Xpand Freezing PT

Dot, can you also post a sandra report.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #9  
Old 05-23-2011, 02:50 PM
Dot Dot is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga, Canada
Posts: 287
Default Re: Xpand Freezing PT

PC wizard report

(I find sandra annoying on my system)


<<< System Summary >>>
> Mainboard : Asus P5K Premium
> Chipset : Intel P31/P35
> Processor : Intel Core 2 Duo E6750 @ 2666MHz
> Physical Memory : 4096MB (4 x 1024 DDR2-SDRAM )
> Video Card : NVIDIA GeForce 8600 GT
> Hard Disk : Seagate ST3500320AS ATA Device (500GB)
> Hard Disk : Seagate ST3500418AS ATA Device (500GB)
> Hard Disk : Western Digital WD2500JB-00REA0 SCSI Disk Device (250GB)
> Hard Disk : WD 10EACS External (1000GB)
> DVD-Rom Drive : Hewlett-Packard DVD Writer 555s
> DVD-Rom Drive : LITE-ON DVDRW LH-20A1S
> Monitor Type : LG Electronics L222W - 22 inches
> Monitor Type : Acer X193W - 19 inches
> Monitor Type : LG Electronics L222W - 22 inches
> Network Card : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
> Network Card : Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
> Operating System : Windows 7 Home Premium Home Edition Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit)
> DirectX : Version 11.00
> Windows Performance Index : 4.7 on 7.9

<<< Mainboard >>>
> Manufacturer : System manufacturer
> Mainboard : Asus P5K Premium
> Bios : American Megatrends Inc.
> Chipset : Intel P31/P35
> Physical Memory : 4096MB DDR2-SDRAM
> LPC bus : Yes
> PCI Bus : Yes
> Bus PCI-Express : Yes
> USB Bus : Yes
> SMBus/i2c Bus : Yes
> Bus HyperTransport : No
> Bus QPI : No
> Bus CardBus : No
> Bus FireWire : Yes

<<< Processor >>>
> Processor : Intel Core 2 Duo E6750
> Frequency : 2666MHz
> Number of Core : 2
> Support : Socket 775 LGA
> Cache L1 : 2 x 64KB
> Cache L2 : 4096KB
> Voltage VID : 1.300 V
> FPU Coprocessor : Present
> Core 1 Activity : 0%
> Core 2 Activity : 0%

<<< Video >>>
> Current Display : 1680x1050 pixels at 60 Hz in True Colors (32-bit)
> Touch Support : No
> Number of monitor : 3
> Monitor Type : LG Electronics L222W
> Monitor Type : Acer X193W
> Monitor Type : LG Electronics L222W
> Number of Video Cards : 2
> Video Card : NVIDIA GeForce 8600 GT
> nVidia CUDA : Yes
> OpenCL : Yes
> OpenGL : Yes
> GDI Plus : Yes
> Direct2D : Yes

<<< IO Ports >>>
> Port installed : Communications Port (COM1)
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2937
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2938
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2939
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293C
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2934
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2935
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB Universal Host Controller - 2936
> Port installed : Intel(R) ICH9 Family USB2 Enhanced Host Controller - 293A

<<< Drives >>>
> Number of Disk Controller : 3
> Number of USB-Disk Controller : 2
> Number of Hard Disk : 4
> Number of CD-ROM Drive : 2
> Drives Letters : C:\ D:\ E:\ F:\ G:\ H:\ I:\ J:\ L:\ X:\ Y:\ Z:\
> Drive C: (Hard Disk) : 96 GB available on 151 GB
> Drive D: (Hard Disk) : 91 GB available on 98 GB
> Drive E: (Hard Disk) : 266 GB available on 300 GB
> Drive F: (Hard Disk) : 140 GB available on 258 GB
> Drive G: (Hard Disk) : 240 GB available on 241 GB
> Drive H: (Hard Disk) : 64 GB available on 102 GB
> Drive I: (Hard Disk) : 68 GB available on 96 GB
> Drive J: (DVD-Rom) : 0 KB available on 0 KB
> Drive L: (DVD-Rom) : 0 KB available on 0 KB
> Drive X: (Hard Disk) : 388 GB available on 693 GB
> Drive Y: (Hard Disk) : 34 GB available on 233 GB
> Drive Z: (Hard Disk) : 15 GB available on 73 GB

<<< Printers >>>
> Default Printer : \\ADAMOKUNE-PC\HP Deskjet F300 Series
> Printer installed : Microsoft XPS Document Writer
> Printer installed : Fax
> Printer installed : \\ADAMOKUNE-PC\HP Deskjet F300 Series
> Universal Driver : Not Installed

<<< Devices >>>
> Type ofmouse : Logitech HID-compliant Cordless Mouse
> Type ofkeyboard : Standard PS/2 Keyboard
> Type ofkeyboard : USB Input Device
> Joystick : None
> HID Devices : Yes
> Devices UPnP : 3
> SCSI Host #0 : 2 Devices
> SCSI Host #2 : 1 Devices
> SCSI Host #4 : 1 Devices
> SCSI Controller : JMicron JMB36X Controller
> Biometric : No
> Trusted Platform Module : No

<<< Multimedia >>>
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack Analog 1/2
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack ADAT 11/18
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack S/PDIF 9/10
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack Analog 3/4
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack Analog 7/8
> Audio Playback : Digidesign 002 Rack Analog 5/6
> Audio Playback : Microsoft Sound Mapper
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack Analog 1/2
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack ADAT 11/18
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack Analog 5/6
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack S/PDIF 9/10
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack Analog 7/8
> Audio Recording : Digidesign 002 Rack Analog 3/4
> MIDI Output : Microsoft GS Wavetable Synth
> MIDI Output : Command|8
> MIDI Output : MIDIOUT2 (Command|8)
> MIDI Output : MIDIOUT3 (Command|8)
> MIDI Output : FW 002 MIDI MidiControl
> MIDI Output : FW 002 MIDI 1(In/Out)
> MIDI Output : FW 002 MIDI 2(Out)
> MIDI Output : FW 002 MIDI AsyncMidiControl
> MIDI Output : Microsoft MIDI Mapper
> MIDI Input : Command|8
> MIDI Input : MIDIIN2 (Command|8)
> MIDI Input : MIDIIN3 (Command|8)
> MIDI Input : FW 002 MIDI MidiControl
> MIDI Input : FW 002 MIDI 1(In/Out)
> MIDI Input : FW 002 MIDI AsyncMidiControl
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 1/2
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack ADAT 11/18
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack S/PDIF 9/10
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 3/4
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 7/8
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 5/6
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack ADAT 11/18
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 5/6
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack S/PDIF 9/10
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 1/2
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 7/8
> Mixer Device : Digidesign 002 Rack Analog 3/4
> Device multimedia : AVIVideo
> Device multimedia : CDAudio
> Device multimedia : Sequencer
> Device multimedia : WaveAudio
> Device multimedia : MPEGVideo
> Audio Compression : Microsoft IMA ADPCM CODEC
> Audio Compression : Microsoft CCITT G.711 A-Law and u-Law CODEC
> Audio Compression : Microsoft GSM 6.10 Audio CODEC
> Audio Compression : Microsoft ADPCM CODEC
> Audio Compression : Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (decode only)
> Audio Compression : Messenger Audio Codec
> Audio Compression : Microsoft PCM Converter

<<< Network >>>
> Network : Yes
> Internet Connection : Yes
> RAS Connection : No
> Passport.Net : No
> Winsock32 : v2.02
> Network Connection : Wireless Network Connection 2
> Network Connection : Wireless Network Connection
> Server IIS : No
> Network Card : Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter
> Internet Router : Wireless N Router
> Share : 13 Resources
> Local Network : 2 Network Computer
> Local Group : 9

<<< Power Status >>>
> Power Status : Yes
> Battery : No
> Supply : Main supply
> Active Power Scheme : High performance
> ACPI Tables : 10

<<< Voltage, Temperature and Fans >>>
> Hardware Monitoring : Winbond W83677HG-I
> Processor Voltage : 1.23 V
> VIN1 : 1.70 V
> +3.3V Voltage : 3.28 V
> +5V Voltage : 4.92 V
> +12V Voltage : 12.38 V
> VIN5 : 1.69 V
> VIN6 : 1.74 V
> SYSTIN : 46 °C
> CPUTIN : 47 °C
> AUXTIN : 44.5 °C
> CPUFANIN0 : 3041 rpm
> Processor Intel Core 2 Duo : Sensor DTS
> Core 1 : 57 °C
> Core 2 : 60 °C
> NVIDIA GeForce 8600 GT : nVidia Driver
> Temperature : 87 °C
> Temperature (GPU) : 87 °C
> Fan : 30%
> NVIDIA GeForce 8600 GT : nVidia Dri
__________________
www.dominicdotokune.com
Reply With Quote
  #10  
Old 05-23-2011, 02:57 PM
Dot Dot is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Mississauga, Canada
Posts: 287
Default Re: Xpand Freezing PT

and i hope all my plugins are up to date there. I have some vst wrapped plugins from Kjaerhus Audio n i know they old. but i really love the sound of em. especially delay which i use all the time
__________________
www.dominicdotokune.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10 freezing, XPand missing [installed on SSD w/ OS] avryluy Windows 2 03-01-2014 08:07 AM
Pro tools SLOW, and Freezing then continuing, then freezing again DJX-RAY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-09-2011 07:52 AM
PT LE 8.04 freezing on loading soft synth (xpand!, hybrid, etc..), after computer upg microbang 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-30-2010 10:53 AM
Xpand can't find the Xpand.dat mountainman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-12-2009 12:24 AM
Xpand.dat Gone/Xpand Crashes PT 7.4 dts.music Virtual Instruments 2 09-16-2008 09:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com