Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-23-2012, 05:03 PM
shea shea is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 512
Default Protools 9.0.6 and addictive Drums

Hi
I would appreciate if anybody could help me with this problem.

When you click on the "track view sellecter" on an instrument track with addictive drums instanciated I get a 5 second delay before it opens. I havent noticed this before so im wondering if its a bug in 9. Im using the very latest Adc drums.
My pc is a q6600 with 6 gb ram, Did not have this problem until now.

Shea
Reply With Quote
  #2  
Old 02-23-2012, 07:32 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,534
Default Re: Protools 9.0.6 and addictive Drums

I would roll back to 9.0.3 or 9. 9.0.6 had poorer performance for me. If the problem arrived with the update, that pretty much tells the story. I always save a drive image BEFORE installing any updates(its surprising how often they go sour). Otherwise, post a Sandra report
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-23-2012, 07:55 PM
AlainZagar AlainZagar is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Toronto
Posts: 47
Default Re: Protools 9.0.6 and addictive Drums

I'm using same versions and don't have much of a delay at all. Probably less then a second. Personally I find 9.06 much more stable than previous versions.

Have you tried a defrag on the drive where AD samples are installed? Could be just taking longer due to normal fragmentation.


I do have an i7 processor and I've only got 3 cores selected of the 8. Perhaps some tweaking of that type on your specific machine can improve performance?


Alain
Reply With Quote
  #4  
Old 02-24-2012, 06:05 AM
shea shea is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 512
Default Re: Protools 9.0.6 and addictive Drums

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I would roll back to 9.0.3 or 9. 9.0.6 had poorer performance for me. If the problem arrived with the update, that pretty much tells the story. I always save a drive image BEFORE installing any updates(its surprising how often they go sour). Otherwise, post a Sandra report
thanks a million guys
I was hoping there might be some tweek or something. I wonder is the same problem in ten?
During playback when you click "track view sellecter" it stops the curser until the dialogue opens but it doesnt stop playback. Very annoying to say the least
thanks again guys
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Addictive Drums RTAS instrument plugin much softer when drums are "individualized" jglunt2112 RTAS & TDM Plug-ins 7 12-05-2013 06:54 PM
addictive drums, drums replacement ericlees Tips & Tricks 2 09-28-2010 10:58 PM
Addictive Drums Stickman7 The Drum Room 1 10-11-2009 07:15 PM
Addictive Drums make ProTools crash... mountainman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-07-2009 02:49 PM
Protools Le 8 crashing with Addictive Drums washburn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 05-07-2009 02:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com