Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-21-2019, 10:11 AM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 63
Default Hooking up a Sound Module to my keyboard controller

My apologies for asking what is probably a basic question but I have my limitation in MIDI knowledge...

i use a Digi 002 rack. I use a Kawai MP9500 as my controller keyboard which is hooked up to the Digi 002 with Midi in and out (two cables connected to each).

I want to hook up a Yamaha Motif-Rack XS sound module so I can control it with my Kawai MP9500. I would use the audio out of the Motif-Rack to record into a mixer that feeds audio into the Digi 002.

I currently have the necessary audio cables hooked up so no problem there.

But how do I hook up MIDI (when both In Midi and Out Midi are used in both the Kawai keyboard and the Digi 002 Rack)?

Thanks for any help with this and for patience in answering what is probably an eye-rolling question.

(As an FYI, I tried hooking the cable from Midi thru on the Kawai to the Midi In on the Motif but this does not enable any audio from the Motif to send to the mixer.)

Kent

Running PT 2018.4.0 on Windows 7
Reply With Quote
  #2  
Old 01-21-2019, 04:18 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,506
Default Re: Hooking up a Sound Module to my keyboard controller

MIDI thru is exactly how it should be set up. If it’s not working, check your MIDI cables first and if that doesn’t solve it, have a look and see if there’s a setting enabled in your Motif.

Honestly though, it should just work straight off the bat. Unless you have a dedicated multi channel MIDI interface with multiple MIDI in/out ports, daisy chaining via MIDI thru is the way to connect multiple MIDI devices together.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 01-21-2019, 06:36 PM
kw88keys kw88keys is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: New York City
Posts: 63
Default Re: Hooking up a Sound Module to my keyboard controller

Quote:
Originally Posted by Sardi View Post
MIDI thru is exactly how it should be set up. If it’s not working, check your MIDI cables first and if that doesn’t solve it, have a look and see if there’s a setting enabled in your Motif.

Honestly though, it should just work straight off the bat. Unless you have a dedicated multi channel MIDI interface with multiple MIDI in/out ports, daisy chaining via MIDI thru is the way to connect multiple MIDI devices together.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks very much. I'll check my settings.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 - Connecting Hardware Synth Module and Axiom 25 Keyboard Controller Space Firebird FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 04-16-2013 08:14 PM
Hooking Up a Midi Keyboard Controller and my Mbox 2 Mini Jazzooo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 05-03-2007 04:27 PM
keyboard hum when controller cabled to sound module Jepse MIDI 2 07-08-2003 04:04 PM
Which Keyboard Sound Module? shendrie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 10-15-2002 07:43 AM
use the controller keyboard as a tone module too, or just as controller? Joseph Anderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-08-2002 12:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com