Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-31-2009, 09:58 PM
d the s d the s is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chennai, India
Posts: 3
Red face my new interface not working - help me

Happy New Year 2010 guys

I am a newbie and new here from (Chennai) India

My simple set up is Yamaha psr 413, a casio ctk series, daw- reaper , audiacity, recently protocols, m audio fast track , a set of multimedia speakrs, shure c 606 mic, pc windows xp 32 bit. Me and myself


Yesterday I bought the m audio interface fast track (at my place Chennai, India)

I downloaded the exe drive from their website and installed the drive in my pc successfully

Then by their instructions I connected the interface to pc by USB and I connected my shure mic to interface through xlr port

1 I can see the on light in the interface
2. the mic is on
3 in the fast track the direct monitoring is off
4 if the mic is hit by pen I can see the clipping light blinking



I launched the reaper, opened new project and launched a track for recording, I palyed my keyboard by placing the mic above the cone of the speakrs

No input in the tracks while recording, no waves , not a single dot in the tracks

i adjusted and altered the preference setting of the daw nothing works

I am very much disappointed and confused!!

During shutdown and switch on of my pc the windows default music also not heard.

I removed the fast track and mic and inserted my previous chat mic directly to the pc - now the reaper pickups sound fine

What is the problem with interface and myshure mic?

Kindly advice me what I have to do to rectify the problem and have the full audio input.

Most awaiting
Reply With Quote
  #2  
Old 01-01-2010, 09:19 PM
d the s d the s is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chennai, India
Posts: 3
Default Re: my new interface not working - help me

dear guys,

my interface m audio fast track comes with pro tools

kindlly inform me will the interface work with protools only or with all daw's

help me

awaiting
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2010, 09:35 PM
d the s d the s is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Chennai, India
Posts: 3
Red face Re: my new interface not working - help me

Dear guys

I bought a m audio interface which comes with pro tools cd

I installed the protocols drive in to my pc

I finished the installation and opened the Pro tools icon in the desk top
The following dialog box appears


Warning

Loss of plugin authorization keys may occur

This system contains one or more drives formatted with NTFS which have volume names longer than 11 characteristics this combination is known to corrupt some inter lock plug in authorizations if you know which drives are authorized then you may continue in order to remedy this issue before corruption can occur click yes to quit pro tools and rename NTFS volumns to names that are 11 characteristics r less , next relaunch..


Quit pro tools?

Yes no


Guys , Already I am working with reaper and audacity. I downloaded some 100 plugins from net and installed the dll file in to the plugin rack of the reaper

Mine is a simple bench set up pls see my signature.


My new interface is also not pickuping the audio? (Mentioned above)
Now pro tools is also not getting started!


I d not know what is NTFS and how to correct it?

Kindly help me to work with my new interface and pro tools

Awaiting
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2010, 04:38 PM
Jared Jared is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2008
Location: CA
Posts: 86
Default Re: my new interface not working - help me

The Fast Track USB interface can be used with almost any application. If you are seeing the green signal light on the Fast Track respond and no audio is appearing in the progrma, it sounds like the program isn't configured propelry for use with the Fast Track. Make sure you select the M-Audio USB ASIO driver. Input 1 is the mic input, and input 2 is the 1/4" guitar/line input.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
plugin working but the interface is blank! bsting60 Pro Tools M-Powered (Win) 2 01-07-2011 03:25 PM
Only first connected interface working - please help ! ;) Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 04-02-2007 12:24 PM
Midi Interface not working anymore?? The Saxplayer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2004 12:40 AM
inputs 3 & 4 of my 001 interface stopped working! mikerica101996 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 11-15-2002 11:12 PM
New G4s: anyone have a working sequencer / interface setup? sero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-28-2002 01:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com