Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-2019, 08:06 AM
oakenhead oakenhead is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Boulder
Posts: 21
Default Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Considering moving to Pro Tools 2018.12 to run on macOS 10.12.6. Anyone know of any success with this configuration, or warnings?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2019, 11:33 AM
zerodistraction zerodistraction is offline
Member
 
Join Date: May 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 32
Default Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

You should always refer to the Avid compatibility doc. 10.12.6 is officially supported and has been for a while. macOS 10.12.6 is my preferred version to run, though 10.13.6 is supported as well with 2018.12. http://avid.force.com/pkb/articles/c...m-Requirements


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2019, 03:19 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,667
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

10.12.6 is a great version.

I stuck to it for as long as possible.

Last month I had to move to 10.13.6 due to some Apple software. Not liking Pro Tools as much now. I would revert if I could. 10.12.6 was golden.
__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 03-10-2019, 04:26 PM
the.engineer the.engineer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Guildford, Surrey, UK
Posts: 207
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

I would avoid 2018.12 because of the slow playlist problem (I was running it on 10.12.6) and reverted back to 2018.10. Running stable here.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
James Welch
Recording Engineer | Producer
Masterlink Productions

Mac Pro 5,1 (Mid 2010) | 3.46GHz Six-Core Intel Xeon | 32GB Ram | AMD Radeon RX 580 8GB | Apple 27" LED Cinema | 500GB Samsung 960 EVO M.2 SSD System Drive | 1TB WDC Sample Drive | 4TB RAID 0 Seagate Audio Drive | UAD-2 Quad PCIe
Mojave 10.14.5 | Pro Tools Ultimate 2019.5 | HDX | Avid Omni | Avid 16x16 HD I/O x2 | Digidesign 192 | Digidesign C24
Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2019, 09:25 PM
oakenhead oakenhead is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Boulder
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Thanks for the several responses - all good info to go on from here.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2019, 05:27 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,066
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
10.12.6 is a great version.

I stuck to it for as long as possible.

Last month I had to move to 10.13.6 due to some Apple software. Not liking Pro Tools as much now. I would revert if I could. 10.12.6 was golden.
There was no problem running on the cheesegrater even though it doesn't have the i5/i7 the charts says is needed? I have a 3.46 GHz hex core 2012 5,1 and contemplating going with PT2018 on said machine.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2019, 06:45 AM
the.engineer the.engineer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Guildford, Surrey, UK
Posts: 207
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

No serious problems here. But do read my other posts about laggy GUI.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
James Welch
Recording Engineer | Producer
Masterlink Productions

Mac Pro 5,1 (Mid 2010) | 3.46GHz Six-Core Intel Xeon | 32GB Ram | AMD Radeon RX 580 8GB | Apple 27" LED Cinema | 500GB Samsung 960 EVO M.2 SSD System Drive | 1TB WDC Sample Drive | 4TB RAID 0 Seagate Audio Drive | UAD-2 Quad PCIe
Mojave 10.14.5 | Pro Tools Ultimate 2019.5 | HDX | Avid Omni | Avid 16x16 HD I/O x2 | Digidesign 192 | Digidesign C24
Reply With Quote
  #8  
Old 03-11-2019, 09:09 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,667
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
There was no problem running on the cheesegrater even though it doesn't have the i5/i7 the charts says is needed? I have a 3.46 GHz hex core 2012 5,1 and contemplating going with PT2018 on said machine.
No problem. There are literally 100s of cheese grater macs running 2018 in post production (a lot doing ATMOS for the big blockbusters) that I can personally verify with no problem.
And no GUI problem either.

Also, you might want to check your info
http://avid.force.com/pkb/articles/c...m-Requirements

__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #9  
Old 03-11-2019, 01:15 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,066
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
No problem. There are literally 100s of cheese grater macs running 2018 in post production (a lot doing ATMOS for the big blockbusters) that I can personally verify with no problem.
And no GUI problem either.

Also, you might want to check your info
http://avid.force.com/pkb/articles/c...m-Requirements

I know about this page but if you look at it there is conflicting info. Under the Mac heading it shows an i5 for PT standard and an i7 for PT ultimate. 5,1's don't have either of those cpu's. Yet it shows a cheesegrater further down the page. I know there's a lot of room between what's officially workable and what happens in the real world. For example I'm running PT11.3.2 on OSX 10.12.6 with the only issue being not able to import audio via the menu where drag and drop works just fine.

I'm thinking with my tax return due soon about moving on up the ladder a bit (but not HD though).
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-11-2019, 01:36 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,667
Default Re: Pro Tools 2018.12 and macOS 10.12.6?

Core i5/i7 are considered below Xeons found in the Mac Pros (whether cheese grater or trashcan). Not conflicting for that reason. They are just stating the minimums up top.
__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 2018.4 Ultimate and macOS Mojave BillDog793 Pro Tools 2018 121 03-07-2019 04:37 AM
PT 2018.7 on MacOS 10.14 Mojave works for me veinticinco Pro Tools 2018 38 12-09-2018 07:35 AM
macOS 10.13.6 with 2018.4 SigFriedChicken macOS 8 07-26-2018 02:39 AM
Weird UI glitches in 2018.3 on macOS 10.13.3 Chingy Pro Tools 2018 6 04-06-2018 05:17 AM
Sluggish Zoom in/out + scrub issues 2018.1 (MacOS 10.13.3) Hrmonik Pro Tools 2018 0 01-28-2018 10:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:45 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com