Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2014, 04:30 PM
tross405 tross405 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: oklahoma city
Posts: 3
Default Focusrite 2.0 audio driver problem

I'm new to PT and just trying to get started. I have Protools 11 and a Focusrite Scarlett 18i8. Anytime I try to record, PT says Protools could not initialize Focusrite 2.0 audio driver, please check settings to make sure they are correct. I have checked them and think they are correct. I'm not real computer savvy. OS is Windows 8. Any ideas? Please help.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2014, 02:20 PM
Katherine_Focusrite's Avatar
Katherine_Focusrite Katherine_Focusrite is offline
Focusrite
 
Join Date: Mar 2013
Location: Los Angeles, CA
Posts: 159
Default Re: Focusrite 2.0 audio driver problem

Hi tross405,

Can you please try the following:

First turn off the 18i8 and run this update to MixControl 1.8b2.

http://beta.focusrite.com/releases/scarlett_mixcontrol/

Next go to your Control Panel > Uninstall a Program and uninstall the Focusrite USB 2.0 driver 2.5.1.

Then install this 2.5b4 driver.

http://beta.focusrite.com/releases/f..._usb2_drivers/

Please let me know if this runs better for you.

If you keep having this issue please contact us directly so we can get more info about your system.

http://us.focusrite.com/answerbase/contact

Best regards.

Kat
__________________
Katherine Kaplan // Focusrite Technical Support

http://www.focusrite.com/answerbase/en/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Driver problem adlib311 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-19-2009 12:36 PM
Audio driver install Problem please help me shawn wytch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 02-08-2007 02:03 PM
Audio or Driver problem? laboya 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-16-2006 07:36 PM
new core audio driver problem gugu Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 09-17-2003 11:41 AM
SBLIVE! Audio Driver Problem! chapterx Digidesign Hardware & Software 2 11-12-2000 07:15 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com