Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2019, 06:34 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,710
Default Uggg...rebuilding my system from scratch

Yesterday I remortmatted my system and reinstalled Windows.

I’ve been having issues with Windows not updating and tried every troubleshooting method I could find and nothing would get it past a reboot loop, so I blew out the partition and reformatted and reinstalled from scratch with the latest Windows 10 1903 iso image.

But here I am, trying to download the updated installers for all of my software. I’m downloading on three separate computers with three separate internet connections: our satellite internet, my cell phone hot spot, and my Verizon hotspot. Average download speed is about 100kb/s. The fastest one is my cell phone hotspot which varies between 150 and 250 kbps.

Between Protools, the Avid plug-ins, Waves Mercury, the Slate Bundle, and all my other plugins, and other audio software, I’ll be lucky to be back up and running by the end of the weekend. It’s a good thing I don’t haven’t any projects on the stove right now.

This is the reason that Cloud Collaboration will never work for me. Those of us who live out in the sticks are 20 years behind the rest of the country when it comes to internet access.

But it sure would be nice if the software packages that Avid posts weren’t multi-GB bloatware monstrosities.

__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group: Speechless tour

Home/mobile: Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Focusrite Red 8Pre / Protools HD Native 2018.10 Ultimate
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2019, 08:09 PM
Muddy-T's Avatar
Muddy-T Muddy-T is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: The Hague, The Netherlands
Posts: 287
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
Average download speed is about 100kb/s. The fastest one is my cell phone hotspot which varies between 150 and 250 kbps.

Those of us who live out in the sticks are 20 years behind the rest of the country when it comes to internet access.

Holy cr4p! So; Oklahoma, not okay..?

Here, in Down Town Clown Town, Hollowland EU, I pay 60 €uro bucks monthly for the 2nd cheapest bundle of digital TV, radio, landline telephony and internet via cable.

I get stable download speeds up to 250Mbps. I just downloaded and reinstalled all my (30+) -updated- PA plugins in less than thirty seconds.

I feel for you.

T
__________________
"Don't look; listen!"

At work; 2013 27" iMac/i5/2.9GHz/8GB, OSX 10.8.5, PT 10.3.6

At home; Custom Made Mac (Hackintosh) i7 (3770 "Ivy Bridge")/3.4GHz/16GB@2400MHz, Samsung SSD 840 EVO 250GB System Drive, Samsung SSD 750 EVO 250GB Audio Drive, OSX 10.10.5, PT 12.8.1
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2019, 08:36 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,710
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by Muddy-T View Post
Holy cr4p! So; Oklahoma, not okay..?

Here, in Down Town Clown Town, Hollowland EU, I pay 60 €uro bucks monthly for the 2nd cheapest bundle of digital TV, radio, landline telephony and internet via cable.

I get stable download speeds up to 250Mbps. I just downloaded and reinstalled all my (30+) -updated- PA plugins in less than thirty seconds.

I feel for you.

T
We’re at the very end of the phone line system. Miles away from the nearest fiber link. No cable TV system out here. Unfortunately no company will invest in the infrastructure to get a high bandwidth connection to us when we’re the only ones out this far. I’m probably 4 miles from the cell tower. 1, some times 2 bars of 4G cell service. Things will pick up after midnight when the data cap for the satellite connection gets removed.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group: Speechless tour

Home/mobile: Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Focusrite Red 8Pre / Protools HD Native 2018.10 Ultimate
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2019, 10:58 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
This is the reason that Cloud Collaboration will never work for me. Those of us who live out in the sticks are 20 years behind the rest of the country when it comes to internet access.

Same here brother, country life. I usually go to town if I need a bunch of something downloaded

I always keep backups of installers and every time I do what you did, I truly see which plugs are my favorites

And some never get installed again

When time and life permits I will have my studio here in the same sticks (not that far out, but far enough not to have home internet) and that will be the selling point

“Get away and focus on the music”
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-10-2019, 11:50 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,710
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Same here brother, country life. I usually go to town if I need a bunch of something downloaded

I always keep backups of installers and every time I do what you did, I truly see which plugs are my favorites

And some never get installed again

When time and life permits I will have my studio here in the same sticks (not that far out, but far enough not to have home internet) and that will be the selling point

“Get away and focus on the music”
Yep, I’ll definitely be slimming down some of my unused plugins, mostly the free ones that aren’t as stable. But I do use stuff from Mercury and Slate and Avid bundles, plus Metric Halo, iZotope (Exponential). All big downloads. Plus I have a bunch of other software I have to get to get fully set up.

I usually keep downloaded files also, but I needed to update a bunch of stuff so I had to download them all fresh. The town that I love outside of (Chouteau) doesn’t have any such thing as free internet in a cafe or coffee shop. I’d have to drive an hour to Tulsa to get there, and then it’s just not that great of service. I used to download stuff at work, but since I left the City I don’t have access to their super fast internet any more.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group: Speechless tour

Home/mobile: Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Focusrite Red 8Pre / Protools HD Native 2018.10 Ultimate
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2019, 05:26 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,001
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Good luck, man! Hope you get it all up and running in good form! Upgrade to Win 10 they said. It'll make life easier, they said!
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2018.12
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2019, 07:47 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
I’d have to drive an hour to Tulsa to get there.

Living on Tulsa Time !!!
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2019, 05:12 PM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 337
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
I always keep backups of installers and every time I do what you did, I truly see which plugs are my favorites
Living at the corner of 14th and Plumb, (14 miles out, plumb in the middle of nowhere) I do the same thing.

It is a whole lot less pain thata way.

Of course now they are building millennial castles in the corn fields around me, so it won’t be long before we have cable and MCHSI.
__________________
Squaw Creek Road Studio
Bob
Pro Tools Standard (current version)| Avid Eleven Rack ERXP | Sibelius Ultimate (current version)
| 3.5GHz quad-core i7 iMac w/32GB RAM | macOS Mojave |

Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #9  
Old 07-11-2019, 05:30 PM
JCBigler's Avatar
JCBigler JCBigler is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tulsa, OK
Posts: 2,710
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
Living on Tulsa Time !!!
I went to college at the University of Tulsa. We had a whole marching band show designed around Living on Tulsa Time and Take Me Back to Tulsa. So glad I have never had to play those songs since.
__________________
Justice C. Bigler
www.justicebigler.com
Head Audio/A1 Blue Man Group: Speechless tour

Home/mobile: Lenovo P50: quad-core i7-6820hq, 64GB, 2TB SSD, Win 10 Pro / Focusrite Red 8Pre / Protools HD Native 2018.10 Ultimate
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-2019, 07:44 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,651
Default Re: Uggg...rebuilding my system from scratch

Quote:
Originally Posted by Cowboy Bob View Post
Living at the corner of 14th and Plumb, (14 miles out, plumb in the middle of nowhere) I do the same thing..

Hahah nice
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking to buy a PT12HD system from scratch, don't know where to start teklife Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 11-30-2015 12:08 PM
HDD arrangement - System+Scratch+Samples? yurtal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-12-2010 01:18 PM
waveforms not rebuilding kalos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-03-2007 12:23 AM
Rebuilding digidrives? ngisedigid Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-26-2002 05:17 PM
Rebuilding your desktop Integrate Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-08-2000 12:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com