Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2019, 10:41 AM
yorgo yorgo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Brampton
Posts: 110
Default New computer build with 2 os

Hey guys. I'm having a new computer built... Since I have studio one and pro tools 11, I wanted to have 2 separate hard drives, one with Windows 10 for studio one and one Windows 7 for pro tools 11(legacy mixes)....
Now my question is can I have all my plugins on a 3rd hard drive and then point where needed?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
__________________
Pro tools 11.3, Windows 7 Premium,
Desktop i5 4670 3.4ghz 16G ram quad core
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2019, 02:44 PM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 2,686
Default Re: New computer build with 2 os

Quote:
Originally Posted by yorgo View Post
Hey guys. I'm having a new computer built... Since I have studio one and pro tools 11, I wanted to have 2 separate hard drives, one with Windows 10 for studio one and one Windows 7 for pro tools 11(legacy mixes)....
Now my question is can I have all my plugins on a 3rd hard drive and then point where needed?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
On a new build, ditch hard drives for NVMe SSDs. Keep it simple and use W10 for both DAW apps. Upgrade to PTools 2019, which can open your existing PT11 sessions. Plugs should be installed to boot drive.
__________________
Desktop: PT 2019.12 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7-980X hex @ 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 2019.12 / Win 10 / HP ProBook / i7 quad / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Info/Services link
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2019, 07:24 PM
yorgo yorgo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Brampton
Posts: 110
Default Re: New computer build with 2 os

Yeah thanks for the suggestion but upgrading to pt2019 and paying almost 800 Canadian for software that I'm trying to leave behind is quite a waste of money..... Hence my original question.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
__________________
Pro tools 11.3, Windows 7 Premium,
Desktop i5 4670 3.4ghz 16G ram quad core
Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2019, 03:13 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,235
Default Re: New computer build with 2 os

PT doesn’t let you specify a different directory for plug-ins, so no, you can’t put them on a shared drive.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2019, 09:50 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,170
Default Re: New computer build with 2 os

Are you sure that PT11 won't run? I have Windows 10 here and can run PT 10(I have that installed along with PT2019)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2019, 06:11 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,787
Default Re: New computer build with 2 os

11 runs fine on Windows 10. Every version back to 8.05 will run on Windows 10.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #7  
Old 12-19-2019, 12:42 PM
yorgo yorgo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Brampton
Posts: 110
Default Re: New computer build with 2 os

Quote:
Originally Posted by junkgear View Post
PT doesn’t let you specify a different directory for plug-ins, so no, you can’t put them on a shared drive.
Ok thanks for clarifying!

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
__________________
Pro tools 11.3, Windows 7 Premium,
Desktop i5 4670 3.4ghz 16G ram quad core
Reply With Quote
  #8  
Old 12-19-2019, 12:42 PM
yorgo yorgo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Brampton
Posts: 110
Default Re: New computer build with 2 os

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Are you sure that PT11 won't run? I have Windows 10 here and can run PT 10(I have that installed along with PT2019)
Yeah... It runs just fine on my laptop to with Windows 10. Really strange!!

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
__________________
Pro tools 11.3, Windows 7 Premium,
Desktop i5 4670 3.4ghz 16G ram quad core
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New computer build trasket Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 4 11-02-2017 09:43 AM
Help me build a computer majobismusic Pro Tools M-Powered (Win) 2 11-25-2009 08:53 PM
Need to build new computer...Need help. GuyPicks Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 07-25-2009 08:53 AM
New computer build: what is a better buy? sws2h 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-09-2009 03:36 PM
Whether to buy a new computer or build one? MusicalWonder 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-09-2005 06:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com