Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-28-2009, 04:20 PM
bonfi64 bonfi64 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Milan italy
Posts: 148
Default strange 50 hz buzz linking Command8 to 003 rack

i brought my command8 to an authorized digi repair because i can hear a hum on the 50hz if i connected my Adam p33a to the command8 from a 003, i use balanced jack of course (but unbalanced got the same problem!) if i connect monitors directly to 003 no buzz at all, the service guy told me: yeah you know it's not a class A equipment, i answer: it's a 1000 euro controller!!!!
i blame my self having purchase it second hand, but it came out that all command8 the guy tested in his lab have the same problem, but they where there for different problems!! i can't believe digi sells command8 without testing on mid field monitors. padding the out of the unit didn't solve the problem, i'm very happy to have a second hand command8 and not a new unit, i save 400 euro!!! anibody have the same problem??
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2009, 06:46 PM
tehguitarist tehguitarist is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 69
Default Re: strange 50 hz buzz linking Command8 to 003 rack

Could it be that you just have a grounding problem? If your monitors didnt have buzz before the c8 try putting the c8 on the same circuit as your audio gear... well you should have all your gear on dedicated circuits.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2009, 04:46 PM
bonfi64 bonfi64 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Milan italy
Posts: 148
Default Re: strange 50 hz buzz linking Command8 to 003 rack

Quote:
Originally Posted by tehguitarist View Post
Could it be that you just have a grounding problem? If your monitors didnt have buzz before the c8 try putting the c8 on the same circuit as your audio gear... well you should have all your gear on dedicated circuits.
ok, you mean C8 and two monitor same plug?
i've tried but two monitors in the same plug give a buzz
so i always plug monitors in separate plugs.
anyway the same problem happenned in a authorized Digi pro audio testing Room, not only with my C8 but with another that was there for other tech problem. i get the card changed for free but the man a the end was more surprized than me. we tested the C8 with several monitors and the problem disappear only with low watt monitors,
thanks anyway, i try to post again this issue
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can 003 Rack+ Factory and Command8 work together on a Macbook Pro? digidesigner 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-03-2009 01:02 AM
digi002 or rack+command8 ? blashol 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-22-2006 09:33 AM
Strange Buzz from Computer Audio Out? static 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-05-2004 06:04 PM
002 Rack Linking (2) Arya44 Tips & Tricks 1 10-20-2003 05:32 PM
strange buzz in the 001? iTunes? detters 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 01-26-2001 08:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com