Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-08-2020, 03:30 PM
BairdBrian BairdBrian is offline
Member
 
Join Date: Aug 2020
Location: 840 Park Street Apt 13
Posts: 1
Default I'm having trouble logging into protools first

When I try logging into my ProTools First software(with Focusrite Scarlett 2i2) after I installed the program I get the following message:
"AAE error -3001 was encountered. Not enough privileges to raise priority of thread. Bad installer?". I checked the online knowledge base and it said I should run the program as administrator. I'm wondering what that means and how to do it. Is it an issue on how I installed the program? I had followed a link that I received in an email following my purchase of the hardware with the program from Musician's Friend.

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2020, 09:39 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,910
Default Re: I'm having trouble logging into protools first

Right click on the 'exe' installer and select Run as Administrator.

If your computer is password protected, unless you're logged on as administrator, you may be asked for password.
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why do I have to keep logging in here? Dave S. General Discussion 10 07-31-2020 03:56 PM
Trouble logging in Bookerv12 Licensing & Accounts 1 12-04-2019 07:24 AM
Is anyone else having trouble logging in to iLok? JustGotPaid Pro Tools 11 5 06-22-2013 08:26 PM
computer crashes when logging on to protools onecrackedmind 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-27-2004 08:59 PM
Logging In M2E Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-02-2001 07:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com