Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-20-2015, 08:59 AM
RCarter RCarter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: New York City
Posts: 1
Default iLok Problems

I recently purchased an HP Z400 to run the HD2 system that was previously in my G5. I transferred the cards and installed the software and am having problems with my ilok.

The ilok is a first generation blue one that came with the core card when I purchased the system. The ilok isn't connected to my ilok account but has a license for 8 hd that worked fine on my G5. I would sometimes have issues on the G5 where the ilok wasn't lit but would be fine after unplugging it and reinserting.

When I inserted the ilok on my pc it would light for a moment and I would receive a prompt stating that the ilok was not recognized by the computer. I installed the latest ilok software which didn't help. My other 2 second generation iloks work fine with the computer. They are recognized by the computer and as an experiment I uninstalled pro tools hd, installed pro tools 9 and used one of my other iloks and everything worked fine.

Has anyone had similar issues with first generation iloks? Are there separate drivers for first and second generation iloks? Are there any particular issues with windows 7 x64? Also now that when I plug the ilok into my g5 for testing it's light just flashes. I'm assuming the ilok may just be faulty but figured I'd look for a solution before I give in and try to find a new software license. Thanks in advance for any help you all can provide.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2015, 09:05 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,484
Default Re: iLok Problems

Quote:
Originally Posted by RCarter View Post
I recently purchased an HP Z400 to run the HD2 system that was previously in my G5. I transferred the cards and installed the software and am having problems with my ilok.

The ilok is a first generation blue one that came with the core card when I purchased the system. The ilok isn't connected to my ilok account but has a license for 8 hd that worked fine on my G5. I would sometimes have issues on the G5 where the ilok wasn't lit but would be fine after unplugging it and reinserting.

When I inserted the ilok on my pc it would light for a moment and I would receive a prompt stating that the ilok was not recognized by the computer. I installed the latest ilok software which didn't help. My other 2 second generation iloks work fine with the computer. They are recognized by the computer and as an experiment I uninstalled pro tools hd, installed pro tools 9 and used one of my other iloks and everything worked fine.

Has anyone had similar issues with first generation iloks? Are there separate drivers for first and second generation iloks? Are there any particular issues with windows 7 x64? Also now that when I plug the ilok into my g5 for testing it's light just flashes. I'm assuming the ilok may just be faulty but figured I'd look for a solution before I give in and try to find a new software license. Thanks in advance for any help you all can provide.
Hi,

When you open the ilok manager, does it see the ilok connected? even if its not attached to your account the ilok manager will still see it.


if the computer is not seeing then it could be caput! or keep trying, maybe a different USB socket? obviously not through a him so direct to the computer.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-24-2015, 01:23 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,877
Default Re: iLok Problems

If you are new to Windows machines, there are 2 things that might help;
#1-one of the required system tweaks is to disable Power Management on all USB ports(called USB Root Hub in Device Manager).
#2-if your PC has any USB3 ports(the blue ones), don't use iLok on a USB3 port as those are known to have issues talking
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ilok problems GraemeW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-02-2011 02:22 AM
iLok PROBLEMS IN PT9 !!! bootybandit Pro Tools 9 2 11-10-2010 10:55 AM
iLok problems Rex Trax Inc Pro Tools TDM Systems (Mac) 15 03-05-2010 07:01 PM
More Ilok.com problems..... C_F_H_13 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-21-2006 02:06 PM
Ilok problems Cliff Adams Pro Tools TDM Systems (Win) 2 08-24-2002 09:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com