Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-05-2018, 07:58 AM
RickydB RickydB is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Baltimore, MD
Posts: 3
Default AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

I noticed a claim on another manufacturer's website that Apple finally fixed the AVB clocking issue in OSX 10.13.2 released December 6, 2017. Can anyone confirm that?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2018, 04:17 AM
Valentyn Valentyn is offline
Avid
 
Join Date: Oct 2013
Location: Earth
Posts: 258
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

Don't confirm. High Sierra currently has issues. At the same time it looks like latest Sierra has improvements, but this is still to be fully confirmed.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2018, 12:47 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 276
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

Just checked this now, 10.13.3 is better for sure, but still has issues.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2018, 02:15 PM
RickydB RickydB is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Baltimore, MD
Posts: 3
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

Interesting Ryan... Better how if you don't mind me asking? What issues are still present?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-09-2018, 12:02 PM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 276
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

Well the issue is OS X providing clock to the system. What it sounds like is pops and clicks. On earlier versions of Sierra and High Sierra, it’s been completely unusable and just sounds like clicking constantly. On this newest version the clicking is less frequent and less intrusive. It’s still a problem, just “less bad”
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #6  
Old 02-12-2018, 07:47 AM
RickydB RickydB is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Baltimore, MD
Posts: 3
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

Got it. Good info. Thank you. I guess I'll keep my fingers crossed they fix it completely. It's getting to the point where I need to upgrade OSX for other software compatibility...
Reply With Quote
  #7  
Old 02-26-2018, 01:54 PM
sfsetse sfsetse is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Zürich Switzerland
Posts: 15
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

I can confirm that 10.13.3 continues to have clicking and popping issues with AVB to the S3L-X. I've tested both a Late-2013 MacPro and a Late-2015 15-inch MacBook Pro.

Last edited by sfsetse; 03-03-2018 at 07:24 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-31-2018, 04:15 AM
sfsetse sfsetse is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Zürich Switzerland
Posts: 15
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

I can confirm that 10.13.4 continues to be affected.
__________________
Kate Ward
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2018, 12:44 PM
sfsetse sfsetse is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Zürich Switzerland
Posts: 15
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

I can confirm that 10.13.5 continues to be affected.
__________________
Kate Ward
Reply With Quote
  #10  
Old 07-28-2018, 06:19 AM
sfsetse sfsetse is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Zürich Switzerland
Posts: 15
Default Re: AVB Bug Fixed in OSX 10.13.2?

I can confirm that 10.13.6 continues to be affected.
__________________
Kate Ward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12.8 - Bugs Fixed (or not fixed) ? Seafoam_Green Pro Tools 12 23 06-28-2017 08:32 PM
Is the AVE really fixed in 12.7.1 HD? Ginger Post - Surround - Video 27 06-11-2017 05:24 PM
EC3.2.2 bugs claimed to be fixed still not fixed Frank Kruse Artist Series 10 07-01-2015 12:10 PM
8.0.3 - Looks like CPU bug is fixed cburgett Pro Tools TDM Systems (Win) 0 12-18-2009 08:34 AM
Its fixed !!!!!! Thanks DUC mspin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-09-2007 02:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com