Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2015, 01:37 PM
Audity34 Audity34 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: escondido, ca
Posts: 3
Default MP9 Playback issue

Hey Guys,

I have pro tools MP9, I used to use it all the time, but I stopped for a bit.

Unfortunately as I have started trying to use it again I'm getting a very strange 8 bit computer noise on all my playback. (Almost like an old dial up connection) Even stranger this issue does not effect the actual recording, which is great! The problem is playback is very difficult to listen to and very annoying, as you can imagine.

I have uninstalled pro tools every way possible and reinstalled several times with no luck. I have also tried uninstalling drivers and using the different versions available, but again no luck. If anyone has had this problem or has any ideas I would greatly appreciate it!. Thanks in advance.

Best,
Reply With Quote
  #2  
Old 03-15-2015, 01:44 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,028
Default Re: MP9 Playback issue

You don't mention what interface you are using, but one solution for this kind of problem is to use balanced cables from your interface to your monitors.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2015, 02:06 PM
Audity34 Audity34 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: escondido, ca
Posts: 3
Default Re: MP9 Playback issue

I am using the m-audio fast track pro. Its direct USB, with headphones directly plugged in, no monitors.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-15-2015, 03:00 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,028
Default Re: MP9 Playback issue

Quote:
Originally Posted by Audity34 View Post
I am using the m-audio fast track pro. Its direct USB, with headphones directly plugged in, no monitors.

Hmmm, that is a problem. Does it do the same thing if you use the interface with other apps or for Mac sounds?

Does it do it when used with a different computer?
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2015, 03:39 PM
Audity34 Audity34 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: escondido, ca
Posts: 3
Default Re: MP9 Playback issue

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Hmmm, that is a problem. Does it do the same thing if you use the interface with other apps or for Mac sounds?

Does it do it when used with a different computer?
Thanks for your quick reply, I appreciate it!

Unfortunately, yes to all of the above.

I spoke with a few guitar center techs that are having the same problem, but theirs goes away when they un-plug(shut-down) the fast track pro and turn it back on. Mine was able to do this as well a few months ago, but now it always has the playback issue.

thanks,
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2015, 10:16 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,028
Default Re: MP9 Playback issue

I've noticed this happening on a laptop with the power adapter plugged in. Unplugging it made the sound go away. Other than that I would suggest trying a different USB cable and/or port. Also make sure you are using the appropriate driver for your software and OS: http://avid.force.com/pkb/articles/e...ck-Pro-Drivers
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback issue Wsigmund Windows 0 11-23-2012 06:57 PM
PlayBack Issue... TheDot 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-07-2010 08:18 PM
Playback issue sstrazis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-31-2010 10:56 PM
Playback issue Andmoore1230 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-29-2008 03:16 PM
Playback Issue vsideproductions Tips & Tricks 1 08-05-2006 07:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:36 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com