Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2015, 06:34 AM
fczuardi fczuardi is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Brazil
Posts: 1
Default GNU/Linux ?

Proo Tools First looks like an interesting offer, will I be able to run it on a Ubuntu machine or any other linux distros?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2015, 06:45 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: GNU/Linux ?

No.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2015, 07:12 AM
feliponk's Avatar
feliponk feliponk is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miami, FL, USA
Posts: 1,196
Default Re: GNU/Linux ?

Don't think so, maybe for GNU/Linux Audacity is the only way to go.
__________________
Felipe Gonzalez A.
Avid ACSR Elite
Dante Certified
http://felipousismix.wix.com/felipousismix

Custom Mac Pro OSX Sierra | Windows 10 Pro 64 | ProTools HD 2019 | Pyramix XI | Merging HAPI ADA8 | MBox 3 | UAD Quad PCIe | Avid Artist Mix | Kali LP-6 | Presonus Temblor 10 | Universal Audio, Slate Digital, McDSP, Fabfilter, Plugin Alliance among other plugins
Reply With Quote
  #4  
Old 01-27-2015, 10:04 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 226
Default Re: GNU/Linux ?

Quote:
Originally Posted by feliponk View Post
Don't think so, maybe for GNU/Linux Audacity is the only way to go.
Yes, the only. Besides Ardour, Tracktion, LMMS
Reply With Quote
  #5  
Old 01-27-2015, 10:48 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,329
Default Re: GNU/Linux ?

The one and only way I can see Avid going for the GNU license is scrapping all proprietary code away and concentrate to The One And Only. I just can't see that happening...
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-27-2015, 11:24 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: GNU/Linux ?

Avid does not have to "go for the GNU license" to run an application on Linux. However the massive amount of work needed to port and significantly redevelop lots of code for a very small market is not going to be justified. And you would want/need plug in developers to report/support plugins in yet another platform? And which of the many fragmented distros/kernels do you target in this small Linux desktop market? And there are technical and other issues surrounding iLok licensing (including parts of what Pace offer that don't involve an actual iLok). Expect just about anything using anything from Pace to get a very unfriendly reception in Linux land, starting with the standard debugger disabling tricks that Pace uses/relies on to not be supported.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux DiegoFox 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-01-2011 09:42 PM
PT for Linux will the moor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 18 06-18-2005 11:52 AM
Linux? palisade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-28-2003 07:05 PM
Linux Furn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-07-2000 01:51 PM
Linux box General Discussion 1 10-27-1999 12:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com