Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-22-2009, 01:09 PM
sodium glow sodium glow is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Default Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

I need to save a PT 8 session as version 7. But I don't have that as an option from the drop down list when selecting "Save Copy In".

PT version 5.xx-6.9 is not an option for my situation. It needs to be a PT 7 session. Is there a way to do this?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2009, 01:19 PM
jmitchell1532 jmitchell1532 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boston, MA
Posts: 764
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

I think you just need to save it. The files themselves are backwards compatible (as far as I know) the only thing that wouldn't show up in 7 would be newer features such as the Midi Editor and any plugs not on the Version 7 system.
__________________
Jon

HP Pavilion P6000, AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz), FOXCONN 2AB1 MoBo, 16GB DDR3, NVIDIA GeForce 8400GS, Two WD Caviar Black Internal500 gig, One WD External 300 Gig, Windows 7 Ultimate 64-Bit, SD2, Metal Foundry, Focusrite Saffire 6, PT 9.03 (stable), Gibson Les Paul Studio (Drop D), Fender Tele (nashville tuning), hand built Carvin Bolt (finished!)
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2009, 02:10 PM
sodium glow sodium glow is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

Quote:
Originally Posted by jmitchell1532 View Post
I think you just need to save it. The files themselves are backwards compatible (as far as I know) the only thing that wouldn't show up in 7 would be newer features such as the Midi Editor and any plugs not on the Version 7 system.

Thanks for the reply. I am using SSL's Pro Convert application to convert a PT session to Nuendo and It keeps telling me that there are no audio files in the PT session.
Pro Convert says it is only compatible with 5.xx-7.4. However, when I saved it as a version 5.xx-6.9 it still didn't work. So it very well may be a Pro Convert problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2009, 02:13 PM
jmitchell1532 jmitchell1532 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boston, MA
Posts: 764
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

In Nuendo, just import the files from the PT session's audio folder. Wavs are wavs.
__________________
Jon

HP Pavilion P6000, AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz), FOXCONN 2AB1 MoBo, 16GB DDR3, NVIDIA GeForce 8400GS, Two WD Caviar Black Internal500 gig, One WD External 300 Gig, Windows 7 Ultimate 64-Bit, SD2, Metal Foundry, Focusrite Saffire 6, PT 9.03 (stable), Gibson Les Paul Studio (Drop D), Fender Tele (nashville tuning), hand built Carvin Bolt (finished!)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-22-2009, 03:01 PM
Gothboy's Avatar
Gothboy Gothboy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santa Monica, Ca.
Posts: 1,596
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

Saving as "Latest" covers everything from 7 to 8.
__________________
Apple Mac Pro 2.88 GHz. Intel Xeon Quad core
16 GB RAM
Mountain Lion 10.8.5/El Capitan 10.11
Focusrite Saffire Pro 40
Ableton Live 10/Presonus Studio 3
Reply With Quote
  #6  
Old 05-22-2009, 06:32 PM
sodium glow sodium glow is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

Quote:
Originally Posted by jmitchell1532 View Post
In Nuendo, just import the files from the PT session's audio folder. Wavs are wavs.
Its not quite that simple. There are over 160 tracks of a live show that runs over 3 hours long. There have been hundreds of overdubs on the original tracks and there are video files involved as well. There have also been tons of edits.

So rather than go in and clean up all the edits and consolidate 160 tracks that are over 3 hours each I am trying Pro Convert to see if it is up to the task.

Make sense?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-22-2009, 07:05 PM
rqstudio rqstudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,322
Default Re: Saving a copy of a PT 8 session as PT 7?

When you 'save a copy as' are you checking the 'with audio files' box? (or are you even in that window?)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Files Moved or Removed from Session after Saving Session Copy for Protools 9 doubtful guest Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-06-2013 03:42 AM
Saving session copy and Altiverb IRs bad jitter Post - Surround - Video 3 08-27-2009 06:18 AM
-37 error when saving session copy SirLexelot Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-25-2006 01:52 PM
Saving Session Copy files. new engineer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-25-2002 09:29 AM
Saving a Copy of the Session Q Renie Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-16-2002 01:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com