Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2018, 05:58 AM
kkfaudio kkfaudio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Guelph, ON
Posts: 206
Default adding B-chain eq?

Recently did a few studio renovations to our well treated room and felt things were just a bit "off" afterwards.

I ran the Sonarworks Reference demo and see a few areas that could be improved upon. However, the software isn't designed for 5.1, and I'd rather not have to rely on a plugin.

Would something like the BSS Blu 80 do the job? I'm not sure what to search for in terms of other options, so other suggestions would be welcome.

Running Avid Omni into JBL 4308 5.1 system.

We currently do most factual TV series, documentaries, etc.

Thanks!
__________________
Kevin Ferrier
Audio & Sound Design
www.trianglepost.com

Last edited by kkfaudio; 09-11-2018 at 06:09 AM. Reason: more info
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2018, 09:49 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 468
Default Re: adding B-chain eq?

https://www.minidsp.com/products/min...nidsp-10x10-hd


On the cheaper end but seems effective. I have worked in a couple of rooms with these installed and they did really well and allow you to save settings for bass management on or off as well as different positions. They had a mix position setting and a client position setting for reviews
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative

HOBO Audio
Reply With Quote
  #3  
Old 09-11-2018, 12:48 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,062
Default Re: adding B-chain eq?

^^^^
Definitely cheapest good solution

Can also look at
White Instruments EQs
Meyer Galileo
dBX
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #4  
Old 09-11-2018, 03:55 PM
kkfaudio kkfaudio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Guelph, ON
Posts: 206
Default Re: adding B-chain eq?

Thanks - this looks like a straightforward solution
__________________
Kevin Ferrier
Audio & Sound Design
www.trianglepost.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bass guitar chain and vocal chain?? Raoul23 General Discussion 7 05-28-2018 08:19 PM
the right FW chain maxde71 macOS 4 10-09-2011 07:03 AM
Firewire -- to chain or not to chain DJMike Storage Subsystems 3 02-23-2009 08:40 AM
Firewire chain lozzi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-13-2005 11:06 PM
studio setup - midi - to "daisy chain" or not to daisy chain - do I want a multiport Joseph Anderson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-24-2002 02:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com