Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-14-2019, 09:57 AM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Move clip start to playtime shortcut Y

A thousand times "argh" over the course of a years editing. In Gods name why next door to the zoom out key??? Please remove this particular short cut from the Y key or at least add 20 modifier keys to the process so that it doesn't happen again in my session?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2019, 02:20 PM
mr xy mr xy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 161
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

yes, 100% agree with this, modifier or option to turn this off please, I do it by accident far too often, never use it intentionally
__________________
PT 12.7.1 OSX 10.9.5, Early 2009 Mac Pro 12-Core 2.66Ghz, Radeon HD 5870, Metric Halo ULN-8, UAD-Octo PCI-e
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2019, 02:49 PM
kkfaudio kkfaudio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Guelph, ON
Posts: 206
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

+ bajillion
__________________
Kevin Ferrier
Audio & Sound Design
www.trianglepost.com
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2019, 07:22 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 794
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

Haha.. yeah, this has annoyed me for years..... followed by the necessity of a quick 'z'.
Aargh, yes totally agree that this is really misplaced and to be honest, I don't know why it's even needed.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #5  
Old 09-15-2019, 04:16 AM
Macsearcher Macsearcher is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Posts: 194
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

While we're at it.
The dreaded 'N' right above the space bar.
Happens at least a couple times per session and I SWEAR that I didn't actually hit the dang thing.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-15-2019, 04:19 AM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 794
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

Ah yes... and right next to B, which I use all day.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #7  
Old 09-15-2019, 08:35 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 230
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
..., I don't know why it's even needed.
The purpose of this key is not to move a clip to the start of the session, but to move it to incoming external TC. That was important when we were working with external video from VCRs and VITC (if these abbreviations still mean anything to someone ).

There are a couple more keys to work with external TC: U I = all these could go and be replaced for more useful applications. My suggestion would be "Move to Next/Previous Clip Boundary".

It's really amazing that Avid is holding to functions for such an outdated workflow instead of making their product better. It would be so easy to replace, they could even sell some stickers for your PT keyboard

For the meantime, you can put a very short locked group at the very beginning of your session across all tracks. This will result in a dialogue box when hitting Y with a clip selected.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-15-2019, 01:29 PM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 664
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

Quote:
For the meantime, you can put a very short locked group at the very beginning of your session across all tracks. This will result in a dialogue box when hitting Y with a clip selected.
What a smart way to put up the middle finger! Like this
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.6 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #9  
Old 09-18-2019, 07:47 AM
@tention @tention is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Cologne / Germany
Posts: 162
Default Re: Move clip start to playtime shortcut Y

Please!
__________________
SOUND!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trim Clip Start to Insertion keyboard shortcut issue Cheesewater Pro Tools 2018 3 03-21-2019 07:59 AM
Keyboard Shortcut to Select the Next Clip in Clip List TomMxEdit Pro Tools 12 1 02-27-2017 11:52 AM
Need Help: move the start of a clip on a marker cmbourget Windows 5 03-13-2016 06:35 AM
Why when i try to move one clip, Every tracks clip in that time gets highlighted ddeez15 Pro Tools 10 3 12-21-2015 07:55 PM
shortcut to move a clip vertically without copy and paste cmbourget Pro Tools 12 14 05-08-2015 09:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com