Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-16-2019, 09:43 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,522
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Quote:
Originally Posted by leftalive View Post
You mean before PT even loads?

Plugins are loaded at program launch (before you've had a chance to open a session), so it may be worth trying to move them out of the folder temporarily.
Correct ! They can cause strange things just by being in the aax folder afaik .
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
  #12  
Old 08-16-2019, 09:44 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,522
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Quote:
Originally Posted by Eric Seaberg View Post
Plugins are all current and the same packages we've had for a long time, WAVES Diamond, SSL Native, AltiVerb & Avid stuff.



Weird thing is with minor changes this morning, everything is totally happy, so it's not plugins.



Sent some logs to Avid Support... hoping it helps.







Thanks again for all of the replies.
Excellent !
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
  #13  
Old 08-16-2019, 12:19 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,084
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Minor changes?
Please expand.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #14  
Old 08-18-2019, 10:18 AM
metalmixer metalmixer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: San Francisco
Posts: 209
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Mojave 10.14.6 is currently not supported to run the latest version of Pro Tools. But we'll look further in to this.
http://avid.force.com/pkb/articles/e...tibility-Chart
http://avid.force.com/pkb/articles/c...m-Requirements

Thanks for bringing this to our attention.
I've started a support case regarding your issue.
-Tope
glad to see our support plan $$ hard at work. I had issues with 9.5 as well Apple replaced my 2018 MBP with a new 2019 machine and I can seem to downgrade to lower version on Mojave
Reply With Quote
  #15  
Old 08-19-2019, 03:56 AM
jamieboss1 jamieboss1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Brooklyn, NY
Posts: 95
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Eric,
I had tons if issues with HD Native in the Sonnet chassis using TB3. The solution was to downgrade the Sonnet io card to TB2. Works perfectly now.
Hope that helps..
J
Reply With Quote
  #16  
Old 08-20-2019, 06:50 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,818
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Thanks... we'll go back to the older Sonnet. Appreciate the reply.

Seems that Avid support has all but forgotten us... haven't heard a thing from them so far. Maybe they're just waiting for us to find the problem and let them know what it is?!

One thing we did discover, there's an app that loads in the background with ProTools and hangs after 5-10 minutes, at least according to Activity Monitor. It's called "ProTools QuickTime Server" and I had problems with errors on my MacPro Tower until I force quit it in Activity Monitor. Calmed everything down for me.

Unfortunately, you have to do this every time you start the app... but it helps.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-20-2019, 08:41 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,585
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Yes that QT server seems to be (?) 32bit and as Catalina doesnt allow those any longer it needs to change soon
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-20-2019, 06:16 PM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,818
Default Re: 2019.6 Ultimate and iMac Pro are NOT happy together...

Quote:
Originally Posted by jamieboss1 View Post
Eric,
I had tons if issues with HD Native in the Sonnet chassis using TB3. The solution was to downgrade the Sonnet io card to TB2. Works perfectly now.
Hope that helps..
J
Our tech guys went back to the previous Sonnet chassis and, from what I can tell, is working much better with the iMac Pro. I'll ask that editor again tomorrow.

I'm still having weird issues with a couple of Mac Pro Towers, one HD Native and the other HDX2. We have an HD Native system that hasn't had one hiccup... so it's really difficult trying to pin down anything specific to what's causing the issues.

On the HDX2 system, as well as my primary HD Native system, I'll work for a while then get a CPU Usage error. Clicking OK takes me back to working and the error rarely comes back again.

All systems running High Sierra, except for the iMac Pro on Mojave. All have 40GB RAM (iMac Pro has 64GB). Sync HDs, HD I/O and Focusrite Red 4Pre for Dante connectivity. HDX2 system has Sync HD but SSL DigiLink to MADI interface connecting to SSL C200 console for 128 I/O through SSL MADI router.

As we come up with more possible issues, I'll keep posting here. Thanks again for the community!!!
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2019.5 Ultimate on a Mac Pro 5,1 DenverAudioGuy Pro Tools 2019 44 05-28-2019 03:25 AM
2019 ultimate and heat mixer Pro Tools 2019 27 05-23-2019 11:26 PM
Pro Tools Ultimate 2019.5 and HDX Avid Technical Alerts 0 05-09-2019 01:55 PM
D-Command & PT Ultimate 2019.5 rmccam ICON & C|24 5 05-09-2019 12:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com