Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-04-2018, 02:19 PM
glamfolk glamfolk is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: madison, WI
Posts: 42
Default Re: New to Eleven Rack--interface not detected?

Well, Thanks, Benoni, for that checklist--I had tried everything on the list, but it looks like reloading the drivers and trashing the protools prefs was the ticket. Thanks for your help. The thing sounds great now! You're a huge help.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-04-2018, 05:01 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,442
Default Re: New to Eleven Rack--interface not detected?

Great
Reply With Quote
  #13  
Old 09-10-2018, 09:52 AM
clubber clubber is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 41
Default Re: New to Eleven Rack--interface not detected?

Quote:
Originally Posted by Benoni View Post
Things to try would be to trash Pro Tools prefs.

Try a different USB port.

Try a different USB cable.

Try uninstalling the driver and install a previous version.

Try holding down the 'N' key while launching Pro Tools.

Does the Eleven Rack editor operate correctly?

Are you plugged directly into the computer USB port or a hub?

Have you tried disconnecting ALL other peripherals, restart the computer, and try with only the Eleven Rack connected?

Have you done the optimizations for Pro Tools? Things like turning off Sleep, etc...

I'm more of a Windows guy, so I'll ask some of the other MOD's who use OSX if they have any further ideas. We have to get this going!
Dear All,

I just got a second hand Eleven Rack.
It works fine as a standalone guitar processor.
Installed Eleven Rack v1.2.13 drivers
My PT Ultimate 2018.4.0 gave me an error when starting up (forgot to copy error message but I can reproduce if it will be helpful)
Updated firmware from 1.0.2 to 1.0.3
PT will still not start.
I am using a Mac Pro 5,1 with High Sierra 10.13.2
Tried different USB ports and cables.
It does not show up under Audio Devices in Audio MIDI Setup but I can see it in MIDI Studio.
I did not install the editor since I read it requires the paid update.

Let me know if you have any suggestions. THank you!
Reply With Quote
  #14  
Old 09-10-2018, 11:57 AM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,442
Default Re: New to Eleven Rack--interface not detected?

The error would be helpful.

Have you tried an older driver just to see?
Reply With Quote
  #15  
Old 09-10-2018, 09:19 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 11,876
Default Re: New to Eleven Rack--interface not detected?

Quote:
Originally Posted by clubber View Post
Dear All,

I just got a second hand Eleven Rack.
It works fine as a standalone guitar processor.
Installed Eleven Rack v1.2.13 drivers
My PT Ultimate 2018.4.0 gave me an error when starting up (forgot to copy error message but I can reproduce if it will be helpful)
Updated firmware from 1.0.2 to 1.0.3
PT will still not start.
I am using a Mac Pro 5,1 with High Sierra 10.13.2
Tried different USB ports and cables.
It does not show up under Audio Devices in Audio MIDI Setup but I can see it in MIDI Studio.
I did not install the editor since I read it requires the paid update.

Let me know if you have any suggestions. THank you!
If the Eleven Rack does not show up as an audio device under Audio/MIDI setup there is no point in trying anything with Pro Tools. It will be a driver or OS or hardware problem. The editor is irrelevant and yes not compatible with your old firmware.

Did you carefully follow the driver install instructions? Did you optimize your system for Pro Tools? (Pro Tools Install Guide)... Which includes disabling sleep/suspend in macOS?
The most common cause of the problem you are seeing is you have allowed the system to sleep or suspend while the Eleven Rack is connected and powered on. That will hang the driver. Try reboot your Mac.... does Audio/MIDIsetup now see the Eleven Rack as an audio device?

If that is not it we’ll look at the driver install next... and a possible full clean macOS reinstall... so ya betta hope it was just a hung driver
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using eleven rack with another interface DJ47 Eleven Rack 4 05-09-2016 09:34 PM
Eleven Rack as Interface Dopamine Pro Tools Software (Mac) 10 02-02-2013 11:35 PM
Eleven rack with another interface ? oplatner Eleven Rack 11 05-30-2012 07:33 AM
Eleven Rack vs. Eleven Rack to another interface petesteen Eleven Rack 1 02-05-2012 02:53 PM
Eleven Rack + Another interface? Kaigne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-01-2009 06:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com