Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2001, 04:12 PM
Montxo Montxo is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Posts: 3
Default Control PT recording features via MIDI from an extenal MIDI device

Hi All,
I would like to known if there is any way to control recording functions (like REC, put in record enables a track, STOP, etc) with MIDI messages from a external MIDI device.
Thanks,
Montxo
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2001, 05:14 PM
doc22 doc22 is offline
Member
 
Join Date: Jul 1999
Location: San Jose, CA
Posts: 216
Default Re: Control PT recording features via MIDI from an extenal MIDI device

Montzo,

There are a number of control surfaces that work. Try looking in the 3rd Party Compatible section of the Digi website.

I use a JL Cooper CS2-10. For me it's especially useful controlling PT from my sound booth.

Hope this helps,

Dave - doc22
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2001, 05:37 AM
jbr jbr is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Canada
Posts: 271
Default Re: Control PT recording features via MIDI from an extenal MIDI device

Does the CS2-10 control MIDI tracks, Aux tracks and Master as well as Audio tracks?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-05-2001, 08:05 AM
doc22 doc22 is offline
Member
 
Join Date: Jul 1999
Location: San Jose, CA
Posts: 216
Default Re: Control PT recording features via MIDI from an extenal MIDI device

jbr,

The CS controls the first 8 tracks of faders. It doesn't matter if they're Aux, Master, MIDI, recorded tracks, etc. You can also control pan, mute, record, solo, and transport. There are other controls, but these are the ones I use most often remotely. You have to arm the record of each track manually with the mouse and there is no automation. It works like the Peavey control surface, but I had better control with this one, so that's what I use. It's very reasonably priced: around $300. I bought it so long ago, I don't remember. I can see my computer screen through a window in the booth. This way I can keep the noisefloor low when I'm recording alone.

Hope this helps.

Dave - doc22

[This message has been edited by doc22 (edited May 05, 2001).]
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording from a VST Instument without MIDI input device burcu Windows 4 07-21-2012 10:33 AM
Midi problem - no INPUT DEVICE option in MIDI menu tam103 MIDI 2 01-05-2007 08:01 AM
Can't control an external midi device... Siberian MIDI 0 03-07-2005 08:57 PM
Using Midi to control external device? sheeptuf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-10-2004 06:24 AM
Cant see dig001 as midi device in XP control panel ruben74 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 11-02-2003 11:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com