Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-03-2019, 09:18 AM
Norbertools Norbertools is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germania
Posts: 28
Default Courser-line should be automatically tell the transport where to start?!

Hi,

I want to start play where the courser is when using a shuttle wheel WITHOUT having to extra grab the mouse to click the timeline for a starting point for the playback. Like it is in every other DAW.

And no, I'm NOT talking about Pre-Roll, Count-in, Dynamic Transport, Link Timeline and Edit Selection, and Insertion Follows Playback.

The courser-line should be automatically tell the transport where to start. I'm going slightly nuts about it. Is there a way?

kind regards
Reply With Quote
  #2  
Old 04-03-2019, 09:55 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,151
Default Re: Courser-line should be automatically tell the transport where to start?!

Which shuttle wheel are you using? Are you using HUI?

I use a Presonus Faderport and when I scroll back or forwards to a particular spot on the timeline it plays from that spot.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2019, 10:14 AM
Norbertools Norbertools is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germania
Posts: 28
Default Re: Courser-line should be automatically tell the transport where to start?!

contour shuttle pro v2
Reply With Quote
  #4  
Old 04-16-2019, 06:54 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 480
Default Re: Courser-line should be automatically tell the transport where to start?!

There is a preference for "Edit Insertion Follows Scrub/Shuttle". If this ism checked, and Link Timeline and Edit Selection is on, then it should behave the way you want.
__________________
Scott Gatteño
Yessian
Reply With Quote
  #5  
Old 04-16-2019, 07:59 AM
Norbertools Norbertools is offline
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germania
Posts: 28
Default Re: Courser-line should be automatically tell the transport where to start?!

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
There is a preference for "Edit Insertion Follows Scrub/Shuttle". If this ism checked, and Link Timeline and Edit Selection is on, then it should behave the way you want.
Thanks for the response, but it doesn't work either.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make S6 automatically access the Xmon on start up vudoo Pro Tools | S6 4 10-11-2016 07:04 AM
Using Transport to start a VI paul_g 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-24-2010 07:12 AM
Strike -How to start it automatically when hit play ? Blues Bird Virtual Instruments 1 04-04-2010 01:00 PM
Track input line Mutes itself Automatically, Why? DarylBham 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-06-2006 09:30 AM
Mbox PT LE 6.7 problem: Unreceptive Courser andyloflin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-14-2005 12:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com