Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2012, 06:49 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Axiom Pro Problems

I'm running PT8 M-Powered and have an Axiom Pro49. Sometimes when I start up PT my controller will say something like "Pro Tools Controls Active" but nothing works. The keys WILL play and make sounds, but the faders don't work, the buttons don't work, none of the transport functions work, etc. Usually after one or two restarts it's all fine.

Any ideas as to why this might be happening and how I can get a more consistent start up?

MBP with OSX 10.6.8
2.4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 1067 MHz DDR3
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2012, 06:53 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Axiom Pro Problems

Grab the latest firmware update for Axiom Pro off M-Audio Drivers/Updates.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2012, 06:55 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Re: Axiom Pro Problems

Does it not update automatically? I haven't manually checked for any because it said that all of the drivers were already installed.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2012, 07:06 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Axiom Pro Problems

You are not listening, I said firmware.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2012, 09:30 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Re: Axiom Pro Problems

Gotcha...
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2012, 09:57 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Re: Axiom Pro Problems

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
You are not listening, I said firmware.
Well, I installed the latest firmware and started up and had the same issue. Transport controls, buttons, knobs, sliders... none of it responds on my initial start up.

I also noted that I have version 8.0.3 and there is version 8.0.5 out. When I run my software updater it says I have the most up to date software.

Any other suggestions would be appreciated.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-03-2012, 12:17 AM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Axiom Pro Problems

I didn't say that the firmware update would fix the issue. Did you reset Axiom Pro after firmware update? Can you uninstall Pro Tools and reinstall Pro Tools 8.0.0. then update to Pro Tools 8.0.5. Repair Permissions. Launch Pro Tools>Pro Tools Main Menus>Setup>Peripherals MIDI Controller tab and select M-Audio Keyboard as Controller Type, assign HyperControl in I/O and check Channel 8. Exit Pro Tools and relaunch Pro Tools. Axiom Pro>Load>Group N press Number 2 then Load. Does Pro Tools Faders respond to Axiom Pro Group S Fader movements? Transport Controls? Virtual Instrument controls?
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #8  
Old 02-12-2012, 06:35 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Re: Axiom Pro Problems

Well, I uninstalled it and reinstalled PT. Still won't let me upgrade to 8.0.5. Haven't gotten in to the use of my controller yet... so we'll see if there's any improvement.
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2012, 06:39 PM
TwoEdgedSword TwoEdgedSword is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Klamath Falls
Posts: 24
Default Re: Axiom Pro Problems

I just checked again and found out why I can't upgrade to 8.0.5. I have OS 10.6.8 and on the update page it says 8.0.5 is supported for 10.6.7 and lower.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-12-2012, 06:55 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Axiom Pro Problems

I recall Pro Tools LE 8.0.3 being the best release for many reasons.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M-Audio Axiom 61 -> Pro Tools 10 Problems!! EmperorMusic Pro Tools Software (Mac) 4 02-14-2012 08:39 PM
Axiom 49 Problems. HELP!! JypeHones MIDI 1 09-20-2011 09:01 PM
Axiom 61 and PT LE 8.0.4 Problems TonyLord 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-17-2010 09:37 AM
Axiom 61 problems catalin rasvan Pro Tools M-Powered (Win) 5 07-27-2009 11:45 AM
Problems with Metronome and Axiom 49 Eddie666 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-31-2006 11:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com