Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2009, 03:06 PM
JamesPNeil JamesPNeil is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default Memory Locations window Keyboard Shortcut

Does anyone know what the "Keyboard Shortcut" command is for scrolling through the Memory Locations window list, so that one can access the "Previous or Next" Memory Location.

FYI, on Frontier's "TranzPort" remote control unit, there are buttons for accessing "Markers", ( Prev and Next ). These do in fact select the "Previous or Next" Memory Location in Pro Tools via "MIDI commands". I would just like to know what the actual "Keyboard Shortcut" commands are in Pro Tools.

Setup: MacBook Pro, Pro Tools LE 8.0

Thanks,

Jim Neil
NEIL RECORDERS
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2009, 03:16 PM
BaileyBass BaileyBass is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,094
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by JamesPNeil View Post
Does anyone know what the "Keyboard Shortcut" command is for scrolling through the Memory Locations window list, so that one can access the "Previous or Next" Memory Location.

FYI, on Frontier's "TranzPort" remote control unit, there are buttons for accessing "Markers", ( Prev and Next ). These do in fact select the "Previous or Next" Memory Location in Pro Tools via "MIDI commands". I would just like to know what the actual "Keyboard Shortcut" commands are in Pro Tools.

Setup: MacBook Pro, Pro Tools LE 8.0

Thanks,

Jim Neil
NEIL RECORDERS
If you have selected, and your cursor is in, the markers ruler you can Tab forward and backwards. Or you can , on the numeric keypad, hit "period" then the marker #, then "period" and it will go to which ever you select. If there is another way I would like to know it. sb
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2009, 03:51 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,117
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

I go to the numeric key pad hit . # . (# is the number of the memory location)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 08-10-2009, 10:55 AM
JamesPNeil JamesPNeil is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by BaileyBass View Post
If you have selected, and your cursor is in, the markers ruler you can Tab forward and backwards. Or you can , on the numeric keypad, hit "period" then the marker #, then "period" and it will go to which ever you select. If there is another way I would like to know it. sb
BaileyBass,

Thanks for the reply.

The "period", "marker #", "period", works fine, but I need to be able to "scroll" through the Memory Locations window via keystrokes

I'm still trying to find the actual keystrokes for this procedure. When I do, I'll let you know. Thanks !!

Jim Neil
Reply With Quote
  #5  
Old 08-10-2009, 10:57 AM
JamesPNeil JamesPNeil is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I go to the numeric key pad hit . # . (# is the number of the memory location)

Albee1952,

Thank you for the reply.

The "period", "marker #", "period", works fine, but I need to be able to "scroll" through the Memory Locations window via keystrokes

I'm still trying to find the actual keystrokes for this procedure.

Jim Neil
Reply With Quote
  #6  
Old 08-10-2009, 11:11 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,755
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by JamesPNeil View Post

I'm still trying to find the actual keystrokes for this procedure. When I do, I'll let you know. Thanks !!

Jim Neil
Quite sure we'd all like to know when u find this
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 11-26-2009, 02:36 PM
summit01 summit01 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 119
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Quite sure we'd all like to know when u find this
I was searching for the shortcut but couldnt find any, so Im using the Tranzport for scrolling. By the way the "period", "marker #", "period" works fine too, but does anybody know how to renumber the memory locations? Is there a function to auto-renumber it?
Reply With Quote
  #8  
Old 11-26-2009, 06:19 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,755
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Quote:
Originally Posted by summit01 View Post
Is there a function to auto-renumber it?
Mannnn that is the 1 thing I'd pay for... Maybe 1 of my 2 complaints
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2017, 08:14 PM
Urba Records Urba Records is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Richmond, CA
Posts: 1
Default Re: Memory Locations window Keyboard Shortcut

Press ( . ) then # of memory location on number pad then ( . )
Reply With Quote
  #10  
Old 01-22-2018, 08:20 AM
FluQe Creative's Avatar
FluQe Creative FluQe Creative is offline
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: UK
Posts: 1
Default Upgrade your Memory Locations

We’ve created a new macOS App which attempts to solve the problems listed in this thread. We thought some might find it useful.

Easily scroll through, renumber, and edit a list of your Memory Locations before jumping to the selected ML with a single key press.

FluQe Creative presents Setlist Manager



Whether you’re a musician creating playback track setlists from one large Session, or looking to categorise your post production location markers for a smoother workflow,
Setlist Manager is the perfect addition to your macOS Pro Tools setup.

Setlist Manager works by importing your static Pro Tools marker information and transforming it into an editable running order of audio sections within your master Pro Tools Session.

Get a 20% discount using coupon code SLMINTRO at checkout until 28th February 2018.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory Locations window won't show DeanWW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-24-2012 05:31 AM
Memory Locations Window Help!? Julian S. Pierce 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-28-2010 07:09 AM
Memory Locations window size in PT8 squidsquad Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-27-2009 04:56 PM
Can't Find my Memory Locations Window !!! holden Pro Tools TDM Systems (Win) 1 09-19-2006 10:15 PM
Mutes in Memory Locations Window? Plugs General Discussion 2 09-11-2000 03:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com