Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #391  
Old 06-26-2019, 04:45 PM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 774
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by LightWing View Post
Can you open MULTIPLE sessions in PT? Uh...no. In S1 you can and S1 4.5 is great. Consider giving it a revisit since ALOT has changed for the much, much better.
Ummmm I only work on 1 session at a time so I don’t see where that would benefit me and not really a selling point.... just like the ability to throw plugs on and off inserts while transport is in motion.

Changing to S1 from either PT or Cubase doesn’t interest me when I already have the tools I need and like to use but like I said earlier if you like what S1 has to offer... knock yourself out.... go for it.
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————
Reply With Quote
  #392  
Old 06-26-2019, 05:59 PM
jpsexton's Avatar
jpsexton jpsexton is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Margate, FL
Posts: 112
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by xrekcor View Post
So you are moving to a DAW that trying to be like..... Pro Tools that is hilarious!!! it seems to be the over riding issue here.... Reaper trying to be Pro Tools, S1 trying to be like Pro Tools.... prolly why I went with Cubase
If you go back and read what I wrote the only thing that's "like" Pro Tools is the shortcuts.

Everything else I stated is "better" than Pro Tools. In fact to get the monitoring performance I'm seeing in S1 you'd have to upgrade to HDX since TDM was killed off years ago.

Being a valid option isn't necessarily being like pro tools.
__________________
Intel - Core i7-8700 3.2GHz 6-Core Processor
Asus - Prime Z370-A ATX Motherboard
Asus Thund​erbolt III​ AIC
16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
Patriot - Spark 256GB SSD System Drive
Patriot - Ignite 480GB SSD Work Drive
Hisense 43" 4K Display
Presonus Quantum
OS - Windows 10 Pro

Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, Just pee on it and walk away.
Reply With Quote
  #393  
Old 06-26-2019, 06:29 PM
Gemstone Gemstone is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: USA
Posts: 15
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Great way to encourage license holders not to purchase any further Avid plug-ins. Now all plug-ins which I purchase will come from a party that ensures they work on all major DAWs, so when Avid finally pushes me to make the switch, all plug-ins purchased henceforth will not have been purchased in vain. I see this decision by Avid as a movement toward downsizing its product base and clientele base to only high end HD users--the Ritz market. Anyone else in their right mind would be an idiot to use Avid, when you can get everything you get from PT standard and then some elsewhere for a fraction of the price. I was dreading the switch to Logic, but now I'm beginning to feel excited about it, about knowing I will be using something that is reliably available in its latest issue, without the expense and hassle of having to pay more and more, over and over. Way back when I purchased PT, upgrades were free and one assumed this would always be the case. When they later started charging for the upgrades to which we should have been entitled for free, that was a very shady business practice indeed. Now this is even shadier they way they are trying to deceive us into believing it would be a better to surrender our perpetual licenses. Anyone who'd been doing any serious recording with a perpetual license would be an utter fool to surrender it. You could easily lose access to all your material with no fault of your own, just for forgetting to make a payment. What a shameful sham!
Reply With Quote
  #394  
Old 06-26-2019, 06:53 PM
Gemstone Gemstone is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: USA
Posts: 15
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Seems like it must be a company that is on the verge of going under, downsizing and trying to corner the market on the industry elite. Perhaps its just the pressure from so many competitors that meet or top Pro Tools standard, that it's no longer viable to compete in that market. However, instead of just ending future sales and upgrades for PT standard, Avid decides to just force its customers to voluntarily quit using Pro Tools. From a business management standpoint, this is financial insanity. You either kill the product or you retain a customer base should you not kill the product. Just look at the figures for Avid. Revenue, income and assets--all relatively flat since 2015, curiously about the time they started charging for upgrades! Now, Avid's mission of suicide for PT standard is hard to read as anything but desperation. For all such reasons, any investor with a clue would probably want to think twice about investing in Avid. A sad day for a company which was once an industry leader.
Reply With Quote
  #395  
Old 06-26-2019, 08:16 PM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs, NY
Posts: 539
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Any one notice that 2019.6 was released and vanilla can now use Heat if you have the license?
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2019.6 | HD Native PCIe & HD Native Thunderbolt | Lynx Aurora 16 HD | HD I/O | Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Mojave 10.14.4 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v10 & Abbey Road Collection
Pro Tools HD2 8.1.1 | 2 x PCIe Core Card | 2 x Digi 192 | 2009 Mac Pro Eight Core 2.26ghz
Reply With Quote
  #396  
Old 06-26-2019, 08:43 PM
LightWing's Avatar
LightWing LightWing is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Titusville, FL
Posts: 531
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by Gemstone View Post
Seems like it must be a company that is on the verge of going under, downsizing and trying to corner the market on the industry elite. Perhaps its just the pressure from so many competitors that meet or top Pro Tools standard, that it's no longer viable to compete in that market. However, instead of just ending future sales and upgrades for PT standard, Avid decides to just force its customers to voluntarily quit using Pro Tools. From a business management standpoint, this is financial insanity. You either kill the product or you retain a customer base should you not kill the product. Just look at the figures for Avid. Revenue, income and assets--all relatively flat since 2015, curiously about the time they started charging for upgrades! Now, Avid's mission of suicide for PT standard is hard to read as anything but desperation. For all such reasons, any investor with a clue would probably want to think twice about investing in Avid. A sad day for a company which was once an industry leader.
I kinda figured they were on the skids a few years ago when they cleaned out the U.S. developers and outsourced coding to Ukranians who are GREAT coders...but 1/10 the cost.
__________________
Patrick

www.LightWingStudios.com

Musical Instrument Protection Accessories...Made In America.

AxeShield HD, AmpShield HD, KeyShield HD, AxeSak, AxeGlove & AxeCap

Win 10 Pro, PT 2019.6 Native, Presonus Studio One 4.5, Dell Precision T5500, Dual Processors (12 Cores), 72GB RAM, 4@500GB SSD, 2@4TB HD, Nvidia 2GB HDMI Card, Vizio 39" TV as Monitor, Presonus AudioBox USB Interface, Mackie HR-828 Monitors, Katana Head, Fishman Triple Play, AIR Music & East West Plugins, 9 Guitars...& an AMAZING wife. :)
Reply With Quote
  #397  
Old 06-26-2019, 08:56 PM
colliderman colliderman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Ottawa Canada
Posts: 55
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

This is a long thread to go through so would someone be so kind as to answer my question that has probably been explained 100 times already?

I have a perpetual license of Pro Tools Standard. I'm frozen at 2018.12 as I decided not to renew in December. Am I correct that:

1. If I want to crossgrade to the subscription, I forfeit my perpetual software that I've owned since PT9, and if I stop paying for the subscription I will have no useable version of Pro Tools?

2. If I want to continue my perpetual ownership of Pro Tools with the latest version, I can pay $199 and get a year of Pro Tools updates, and keep working at the latest update version if I don't renew again after that?

Thanks!
__________________
Pro Tools 2018.12
OS X 10.12.6
Mac Mini (2012) Quad 2.3 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3 RAM
Reply With Quote
  #398  
Old 06-26-2019, 09:41 PM
seebee62 seebee62 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Philadelphia
Posts: 31
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by colliderman View Post
I have a perpetual license of Pro Tools Standard. I'm frozen at 2018.12 as I decided not to renew in December. Am I correct that:



1. If I want to crossgrade to the subscription, I forfeit my perpetual software that I've owned since PT9, and if I stop paying for the subscription I will have no useable version of Pro Tools?



2. If I want to continue my perpetual ownership of Pro Tools with the latest version, I can pay $199 and get a year of Pro Tools updates, and keep working at the latest update version if I don't renew again after that?



Thanks!

If I’m wrong I stand corrected.

1. Yes

2. After July 1st 2019 If I’m not mistaken if you are frozen at December 2018 you need a reinstatement and from what I saw from the new pricing plan you can only reinstate to a subscription. I didn’t see any reinstatement plans of perpetual licenses that are expired.

Now prior to July 1st 2019 I assume that you can reinstate a perpetual. If that’s the case you have 4 days to do it.





Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Reply With Quote
  #399  
Old 06-26-2019, 11:45 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,699
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by jpsexton View Post
I really like the routing and plugin browser. I'm liking the workflow better I think.

Well I use it rather frequently in the field but I don’t find it handy at all.

I always forget how to swap windows and there’s always something I can’t find.

PT is just too easy to get where I want to go, I don’t disagree with every one about the pricing fiasco or the management that must continually run the company’s finances into the red.....but PT is much easier for me to get work done
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #400  
Old 06-27-2019, 01:13 AM
xrekcor's Avatar
xrekcor xrekcor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: Australia
Posts: 774
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by jpsexton View Post
If you go back and read what I wrote the only thing that's "like" Pro Tools is the shortcuts.
really? So you didn’t post this eh’ “They even have a setting that enables all of the Pro Tools shortcuts to work in S1!” Maybe you should have gone back and edited your post before you posted the above Doh! you posted it and you left out the word “only”


Quote:
Originally Posted by jpsexton View Post
Everything else I stated is "better" than Pro Tools. In fact to get the monitoring performance I'm seeing in S1 you'd have to upgrade to HDX since TDM was killed off years ago.

Being a valid option isn't necessarily being like pro tools.
Yup thats your opinion, I’m sure you two will be great together!
Attached Images
File Type: jpg 5EE9672E-8CA8-4EFC-B005-FE0603236786.jpg (75.4 KB, 0 views)
__________________
Rob
———————————————————————————
MBP 15” 2018 macOS Mojave 10.14.6 Touch Bar and ID
2.2GHz 6 core 8 gen Intel Core i7 processor (TB’s to 4.1GHz)
32 Gb of 2400MHz DDR4, 1T SSD, Magic Mouse and Keyboard
Pro Tools 2019.6-23.# - HEAT applied, Cubase 9.5,
Yamaha TF5, UR44, BEHA4700
........and a bowl of M&M's
———————————————————————————

Last edited by xrekcor; 06-27-2019 at 01:35 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Important Update on Upcoming Creative Tools Price Adjustments | 7.1.19 Avid General Announcements 1 06-27-2019 12:47 PM
Mbox Gain Issues and Protools Issues (Bounce to Disk and Knob/Pot adjustments) Lucky Bastard Getting Started 6 01-16-2014 04:29 PM
Protools 8HD upgrade price? pablotec Pro Tools TDM Systems (Mac) 20 10-08-2008 01:30 PM
Protools HD to "HD II" upgrade price speculation....? N.E.R.D Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-12-2007 06:13 PM
G4 price drop in July? Mike Brosco Pro Tools TDM Systems (Mac) 28 07-10-2002 12:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com