Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-05-2011, 03:07 PM
aaron.ferrer aaron.ferrer is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Guam
Posts: 91
Default Using PTLE8 without 11R?

Sometimes I'd like to be able to mix or edit songs without having to pull out the 11R (It's in my live rack case), or when I have some down time and I'm somewhere without the 11R. Is there anyway to open PT without the 11r? I'm not sure if you can authorize it with an iLok or something, or is the crossgradw to PT9 the only way? The new 11R bundle comes with an ilok, so I guess they've somewhat heard our cries.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2011, 03:47 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,724
Default Re: Using PTLE8 without 11R?

No. All versions of Pro Tools LE are authorized by the Digidesign Hardware, and can only be run with a LE interface (003R, 002, 11R, Mbox2, ect...) connected.

M-Powered and HD used iloks.

Now with Pro Tools 9, the authorization is an iLok with the correct license, and any hardware can be used that is Core or ASIO compliant.
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2020
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
first mac pro to ptle8.3 redchair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-14-2011 08:12 AM
MCU Pro and PTLE8... help! cwhite771 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-05-2009 06:29 AM
10.5.7 and PTLE8? Overlord of the Undertone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-01-2009 10:50 PM
PTLE8 will not install NS3474 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-20-2009 08:23 PM
PTLE8 and Mac Pro? kastadyne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-24-2008 10:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com