Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-02-2020, 06:00 PM
take77 take77 is online now
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Seattle, WA
Posts: 286
Default Simple Workaround for MIDI Clip Duplication Issue (2020/2019)

After working on a session in 2020, duplicating a MIDI clip on the timeline via alt + drag still randomly copies the MIDI notes out of line with the grid.

Here is an easy solution that alleviates the problem when simply wanting to duplicate a single clip section to another point in the timeline.

Simply open the clips list pane.
Then on the timeline, select the clip you want to duplicate.
By default it should highlight the selected clip in the list. If not, you can go to preferences and choose Editing>Clips list follows edit selection).

The clip you want to duplicate is highlighted & available to drag n drop onto the timeline wherever you want in your arrangement as often as you need.

Provided you are in relative grid mode, the selected clip can be dropped in at the start of the bar with the notes accurately duplicated in time so you can get on with your groove and arrangements.
I will note however, that this won't apply to copying multiple tracks of MIDI clips.

Hope this helps.

Last edited by take77; 04-02-2020 at 06:41 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2020, 01:06 AM
take77 take77 is online now
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Seattle, WA
Posts: 286
Default Re: Simple Workaround for MIDI Clip Duplication Issue (2020/2019)

Well it looks like notes are still getting shifted for one reason or another.
So never mind my post.
Things are still getting altered when I'm working on a session. Painstaking indeed.
I keep having to double check after making tempo changes to sections inserting & cutting time. Possibly after unfreezing.
Sure enough notes are randomly altered.

Last edited by take77; 05-08-2020 at 01:21 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2020, 01:32 PM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 610
Default Re: Simple Workaround for MIDI Clip Duplication Issue (2020/2019)

Midi is a mess.....
__________________
10.15.7 (19H15) Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2020.11

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2020.5, Apollo 8 Silver,TwinX.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi duplication - automation bonham1333 Pro Tools 2018 1 11-27-2018 06:45 AM
Issue dropping more than one clip into the Edit Window with Clip Transparency ON arb232 Pro Tools 12 0 02-10-2016 07:01 PM
Workaround for the 1024 issue VRW macOS 2 03-05-2012 08:35 AM
925X Incompatibility Issue/Hub Workaround nickthomas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-25-2005 03:58 PM
AMD Athlon 64 Dual Core issue workaround solution WaxTrax! 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 09-21-2005 09:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com