Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-11-2016, 06:00 AM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
VCA Spill now on the surface - Single Spill mode (double press Select) places the VCA Master on channelstrip 16 and then the members can be banked around it. This is the first time we've offered VCA spill on a surface less than $22k!
Tom, do you have any practical advice on how to overcome problem with SEL button being too close to the adjacent faders? Any tips on how users can safely double press Select button without accidental overwriting automation of those faders? I used an S3L and I enjoyed the ability to use channel encoders as a replacement for Select buttons.
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #12  
Old 09-23-2016, 04:42 AM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
Hey All,

New powerful functionality added to S3 with EuCon 3.3 and the PT Control iOS App!
  1. Tracks View on PT Control app gives you improved ability to navigate like S6
  2. Recall Layouts from the iOS App by name
  3. VCA Spill now on the surface - Single Spill mode (double press Select) places the VCA Master on channelstrip 16 and then the members can be banked around it. This is the first time we've offered VCA spill on a surface less than $22k!
  4. There is a way to show (MultiMasters mode press Left and Right banking) VCA's with 8 or 4 faders and then the spill zone will be 8 or 12 faders. VCA Masters can stay parked while you bank around the members.
  5. VCA Spill Recall - you can recall your last spilled VCA without having to bank or search. Press both Nudge Left and Nudge Right
Thanks,
Tom
Tom, my fingers are too thick to double press a select button without touching neighbouring faders on S3 surface. Can VCA spill be triggered from the iPad app?
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #13  
Old 09-23-2016, 03:26 PM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 242
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by milaszewski View Post
Tom, my fingers are too thick to double press a select button without touching neighbouring faders on S3 surface. Can VCA spill be triggered from the iPad app?


Would be great!
Ps: Tom is not an Avid employee longer
Reply With Quote
  #14  
Old 10-13-2016, 02:40 PM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

So, the question is: can VCA Spill (on the S3) be initiated from the iPad app?
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #15  
Old 01-17-2017, 12:15 AM
Basket Basket is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Copenhagen
Posts: 11
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by jacko View Post
So, the question is: can VCA Spill (on the S3) be initiated from the iPad app?
Is this possible?
Reply With Quote
  #16  
Old 01-17-2017, 07:36 PM
ha2dorff ha2dorff is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bergen, Norway
Posts: 242
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by jacko View Post
So, the question is: can VCA Spill (on the S3) be initiated from the iPad app?


I have not found a solution for that
Reply With Quote
  #17  
Old 01-18-2017, 05:05 AM
yoerik roevens yoerik roevens is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lochristi
Posts: 107
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by jacko View Post
Tom, my fingers are too thick to double press a select button without touching neighbouring faders on S3 surface. Can VCA spill be triggered from the iPad app?
it`s not your fingers. I`ve got very thin fingers and am still struggling with that after a year. It`s just that those buttons are placed in the worst possible location imaginable.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-18-2017, 08:18 AM
jacko's Avatar
jacko jacko is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wroclaw / Poland
Posts: 696
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by yoerik roevens View Post
it`s not your fingers. I`ve got very thin fingers and am still struggling with that after a year. It`s just that those buttons are placed in the worst possible location imaginable.
We can only hope they'll address it in the S3's successor. That's not gonna happen too soon though, if ever.
__________________
UAD Apollo x16,
UAD Apollo Twin Duo,
UAD Octo Thunderbolt,
Mac Mini i7 2018,
Reaper DAW,
Presonus Faderport,
Arturia Beastep for DAW control,
Former Pro Tools HD user (from V7 until V12.6).
Reply With Quote
  #19  
Old 01-25-2017, 03:22 AM
yoerik roevens yoerik roevens is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lochristi
Posts: 107
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by jacko View Post
We can only hope they'll address it in the S3's successor. That's not gonna happen too soon though, if ever.
given the incredible (amount of) design blunders, both physically and functionally, on all Avid's current controllers, from the Fisher Price series all the way up to the S6,we can only hope Avid let's go of its lost generation of hardware.
The truth hurts, but the only hope is that Avid starts hiring people with tons of industry experience and comes up with a new modular line of controllers. Modular in that all units - no matter the price range - are physically compatible (e.g. faders line up when you line up units and colors and materials match) and functionally compatible (e.g. have mute buttons conform PT itself instead of the on/off joke on the Fisher Price series)
Of course in this scenario Avid should replace all currently sold pieces of crap for free for all Alpha-testers who have been debugging those consoles for free for years. One could wonder if it`s even worth trying to fix the functionality issues and bugs on the S3 given it's terrible physical design in the first place.
Same goes for HDX gear.

If this seems too ambitious, Avid probably should let go go its audio department altogether. Maybe we as users should start looking more into alternatives and inquire other DAW developers about the few remaining Protools features that still outclass those other DAW's. They might be more willing to implement those if they can take a good share of the PT market, than Avid is willing to make it's stuff work.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-27-2017, 11:52 PM
Henchman Henchman is offline
Member
 
Join Date: Feb 1999
Location: Encino, CA
Posts: 866
Default Re: PT Control Tracks View & VCA Spill is now here!

Quote:
Originally Posted by yoerik roevens View Post
given the incredible (amount of) design blunders, both physically and functionally, on all Avid's current controllers, from the Fisher Price series all the way up to the S6,we can only hope Avid let's go of its lost generation of hardware.
The truth hurts, but the only hope is that Avid starts hiring people with tons of industry experience and comes up with a new modular line of controllers. Modular in that all units - no matter the price range - are physically compatible (e.g. faders line up when you line up units and colors and materials match) and functionally compatible (e.g. have mute buttons conform PT itself instead of the on/off joke on the Fisher Price series)
Of course in this scenario Avid should replace all currently sold pieces of crap for free for all Alpha-testers who have been debugging those consoles for free for years. One could wonder if it`s even worth trying to fix the functionality issues and bugs on the S3 given it's terrible physical design in the first place.
Same goes for HDX gear.

If this seems too ambitious, Avid probably should let go go its audio department altogether. Maybe we as users should start looking more into alternatives and inquire other DAW developers about the few remaining Protools features that still outclass those other DAW's. They might be more willing to implement those if they can take a good share of the PT market, than Avid is willing to make it's stuff work.
Whatever.
I love the s6.
__________________
www.markhensley.tv
IMDB Credit List

Living the dream.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fine control disables vca spill? Karel Noon VENUE Live Sound Systems 5 03-18-2015 10:36 AM
can you spill the playlist in the control surface????? DHG MUSIC Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 12-30-2008 09:06 AM
VCA spill , ala D control on a command 8? cajonezzz ProControl, Control|24, Command|8 0 09-28-2007 01:02 AM
spill from analog outs to record tracks (when rec) bluerockgod Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-20-2006 10:04 PM
Mbox spill from analog out to record tracks bluerockgod 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 02-19-2006 06:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com