Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-16-2013, 06:37 PM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
And when I try to ask for more information from other folks you interject trying to obstruct this..
Right.......Telling them what you "hope they have done because they are "complaining"....

I never once interjected on a productive conversation on here. But if I pick up a derogatory tone, don't expect me to be too dumb to notice. I mean, do you really wanna come off like this guy? https://www.youtube.com/watch?v=tfKL6RM8hsY
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers

Last edited by louieshowers; 12-17-2013 at 06:03 AM.
Reply With Quote
  #22  
Old 01-05-2014, 09:08 AM
philippmeyer philippmeyer is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Germany
Posts: 4
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Hello guys,
I also have got this problem and it seems to deal with the new driver for the native-card.
Reply With Quote
  #23  
Old 01-05-2014, 10:19 AM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Quote:
Originally Posted by philippmeyer View Post
Hello guys,
I also have got this problem and it seems to deal with the new driver for the native-card.
I Don't think so.. Maybe i am confused.. Would you mind elaborating on that a bit more?
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers
Reply With Quote
  #24  
Old 01-05-2014, 01:44 PM
jaminjamesp jaminjamesp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: USA
Posts: 122
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

I had this problem on a Mac running 11. If you read around online you will see that 90% of the time this problem is caused by 3rd party plugins, which was stated pages back in this thread. Create a folder on your desktop and start dragging out plugins one at a time (thats how I did it.) Took a few hours, but it was totally worth it when I nailed down the issue.
Reply With Quote
  #25  
Old 01-05-2014, 01:55 PM
louieshowers louieshowers is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Boston, MA
Posts: 569
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Quote:
Originally Posted by jaminjamesp View Post
I had this problem on a Mac running 11. If you read around online you will see that 90% of the time this problem is caused by 3rd party plugins, which was stated pages back in this thread. Create a folder on your desktop and start dragging out plugins one at a time (thats how I did it.) Took a few hours, but it was totally worth it when I nailed down the issue.
Someone also stated that they experienced this with only stock plug-ins. Maybe they were the 10%? Did you remember what plugs were culprits?
__________________
Windows 7 64 Ultimate: SP1
PT 10.3.8

------------------------------------------------------
¨WHERE´S MY CHECKBOOK?¨
https://soundcloud.com/louieshowers
Reply With Quote
  #26  
Old 01-05-2014, 03:46 PM
jaminjamesp jaminjamesp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: USA
Posts: 122
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Quote:
Originally Posted by louieshowers View Post
Someone also stated that they experienced this with only stock plug-ins. Maybe they were the 10%? Did you remember what plugs were culprits?
I would guess they are in the 10%, honestly. Read around here, over at gearslutz... So many times it plugins. For me it was iZotope Stutter Edit. I'm waiting for an update before I reinstall it, though I haven't checked recently. I should do that!
Reply With Quote
  #27  
Old 01-06-2014, 11:41 AM
Shifted Music's Avatar
Shifted Music Shifted Music is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Francisco
Posts: 1,010
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving, Maybe

Might be a similar issue but crashing none the less...
Just updated to os 10.8.5.

Did the trashing stuff via PT Prefs app, repaired permissions, removed a couple new plug ins and re installed pro tools.

Seemed more stable with PT 10.3.8 and OSX 10.8.4

First problem was when trying to quantize to grid a piece of audio that had been previously cut up by beat detective and had fades on the tops and tail of the audio... removing fades from that whole track worked ok after all those trouble shooting steps.

this morning DIfferent session another crash... Heres the report

going to remove a couple other recent plug in additions and see...

I know for me through the years it rarely EVER is a exactly reproducible problem.. Just happens and hard to track down and hard to read into it from the crash reports, for me at least.

System config in signature. . currently NOT using a 003 just using a NI Audio 10, no drivers just plug and play for a temporary set up.

-----
Code:
Process:         Pro Tools [225]
Path:            /Applications/Avid/*/Pro Tools.app/Contents/MacOS/Pro Tools
Identifier:      com.digidesign.ProTools
Version:         10.3.8.378 (10.3.8f378)
Build Info:      Unknown-10380378~378
Code Type:       X86 (Native)
Parent Process:  launchd [138]
User ID:         501

Date/Time:       2014-01-06 11:20:44.143 -0800
OS Version:      Mac OS X 10.8.5 (12F45)
Report Version:  10

Interval Since Last Report:          17300 sec
Crashes Since Last Report:           1
Per-App Interval Since Last Report:  15419 sec
Per-App Crashes Since Last Report:   1
Anonymous UUID:                      3093794D-920D-7814-3F95-359E9E8304FD

Crashed Thread:  0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:  EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x0000000000000000

VM Regions Near 0:
--> __PAGEZERO             0000000000000000-0000000000001000 [    4K] ---/--- SM=NUL  /Applications/Avid/*/Pro Tools.app/Contents/MacOS/Pro Tools
    __TEXT                 0000000000001000-0000000000143000 [ 1288K] r-x/rwx SM=COW  /Applications/Avid/*/Pro Tools.app/Contents/MacOS/Pro Tools

Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   libc++abi.dylib               	0x935fbd5c __dynamic_cast + 36
1   com.digidesign.framework.ProTools	0x0fdc680f TTimelineSelectionLayer_ForwardDeclarationHack::RemoveReference(TTimelineSelectionLayer*) + 2228895
2   com.digidesign.framework.ProTools	0x0f02996c MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 16214978
3   com.digidesign.framework.DFW  	0x00598452 TCommandHandler::HandleSetupMenus() + 18
4   com.digidesign.framework.DFW  	0x00598452 TCommandHandler::HandleSetupMenus() + 18
5   com.digidesign.framework.DFW  	0x00598452 TCommandHandler::HandleSetupMenus() + 18
6   com.digidesign.framework.DFW  	0x00598452 TCommandHandler::HandleSetupMenus() + 18
7   com.digidesign.framework.DFW  	0x00598452 TCommandHandler::HandleSetupMenus() + 18
8   com.digidesign.framework.DFW  	0x0058ef03 TApplication::SetupTheMenus() + 195
9   com.digidesign.framework.DFW  	0x0057a1d0 TMenuManager::PerformMenuSetup(void (*)(void*), void*) + 96
10  com.digidesign.framework.DFW  	0x0058ee86 TApplication::SetupTheMenus() + 70
11  com.digidesign.framework.DFW  	0x006f587f TApplication::CreateNewOSApplication(void*, void*, void*) + 1535
12  com.apple.HIToolbox           	0x956869bb _InvokeEventHandlerUPP(OpaqueEventHandlerCallRef*, OpaqueEventRef*, void*, long (*)(OpaqueEventHandlerCallRef*, OpaqueEventRef*, void*)) + 36
13  com.apple.HIToolbox           	0x9550e394 DispatchEventToHandlers(EventTargetRec*, OpaqueEventRef*, HandlerCallRec*) + 1343
14  com.apple.HIToolbox           	0x9550d780 SendEventToEventTargetInternal(OpaqueEventRef*, OpaqueEventTargetRef*, HandlerCallRec*) + 430
15  com.apple.HIToolbox           	0x9550d5ca SendEventToEventTargetWithOptions + 94
16  com.apple.HIToolbox           	0x9554198e ToolboxEventDispatcherHandler(OpaqueEventHandlerCallRef*, OpaqueEventRef*, void*) + 3108
17  com.apple.HIToolbox           	0x9550e83f DispatchEventToHandlers(EventTargetRec*, OpaqueEventRef*, HandlerCallRec*) + 2538
18  com.apple.HIToolbox           	0x9550d780 SendEventToEventTargetInternal(OpaqueEventRef*, OpaqueEventTargetRef*, HandlerCallRec*) + 430
19  com.apple.HIToolbox           	0x95521655 SendEventToEventTarget + 88
20  com.apple.HIToolbox           	0x956860b7 ToolboxEventDispatcher + 82
21  com.apple.HIToolbox           	0x95685f79 RunApplicationEventLoop + 240
22  com.digidesign.framework.DFW  	0x006fea5b DFW_EventLoop::RunApplicationEventLoop() + 11
23  com.digidesign.framework.DFW  	0x0058ec5d TApplication::Run() + 45
24  com.digidesign.framework.ProTools	0x0fafc1b1 MFortressHWBPEntryPoint_exit_mfort6317_ + 27563015
25  com.digidesign.framework.ProTools	0x0fafd6d4 LaunchProTools + 1412
26  com.digidesign.ProTools       	0x0000f277 0x1000 + 57975
27  com.digidesign.ProTools       	0x0001037a 0x1000 + 62330
28  com.digidesign.ProTools       	0x0000effd 0x1000 + 57341

I deleted thread 2 through 70 or so to make room...

Thread 0 crashed with X86 Thread State (32-bit):
  eax: 0x00000000  ebx: 0x0fdc6171  ecx: 0x2518db90  edx: 0x2a0e7400
  edi: 0x00000004  esi: 0x2a0e7400  ebp: 0xbfffe5e8  esp: 0xbfffe5a0
   ss: 0x00000023  efl: 0x00210206  eip: 0x935fbd5c   cs: 0x0000001b
   ds: 0x00000023   es: 0x00000023   fs: 0x00000000   gs: 0x0000000f
  cr2: 0x00000000
Logical CPU: 4

deleted Binary images to make room?  is that ok?

External Modification Summary:
  Calls made by other processes targeting this process:
    task_for_pid: 5
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0
  Calls made by this process:
    task_for_pid: 0
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0
  Calls made by all processes on this machine:
    task_for_pid: 145
    thread_create: 0
    thread_set_state: 0

VM Region Summary:
ReadOnly portion of Libraries: Total=435.3M resident=331.1M(76%) swapped_out_or_unallocated=104.3M(24%)
Writable regions: Total=1.1G written=822.4M(71%) resident=1.0G(90%) swapped_out=0K(0%) unallocated=120.1M(10%)
 

TOTAL                               1.8G
TOTAL, minus reserved VM space      1.8G

Model: MacPro5,1, BootROM MP51.007F.B03, 12 processors, 6-Core Intel Xeon, 2.66 GHz, 12 GB, SMC 1.39f11
Graphics: ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5770, PCIe, 1024 MB
Memory Module: DIMM 1, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
Memory Module: DIMM 2, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
Memory Module: DIMM 3, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
Memory Module: DIMM 5, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
Memory Module: DIMM 6, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
Memory Module: DIMM 7, 2 GB, DDR3 ECC, 1333 MHz, 0x80CE, 0x4D33393142353637334648302D4348392020
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8E), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.106.98.100.17)
Bluetooth: Version 4.1.7f4 12974, 3 service, 13 devices, 3 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en2
PCI Card: ATI Radeon HD 5770, sppci_displaycontroller, Slot-1
PCI Card: pci1095,3132, sppci_othermassstorage, Slot-3
Serial ATA Device: HL-DT-ST DVD-RW GH61N
Serial ATA Device: OCZ-VECTOR, 128.04 GB
Serial ATA Device: WDC WD3000HLFS-01G6U1, 300.07 GB
Serial ATA Device: ST31000528AS, 1 TB
Serial ATA Device: Hitachi HDP725050GLA360, 500.11 GB
USB Device: Keyboard Hub, apple_vendor_id, 0x1006, 0xfd300000 / 3
USB Device: Kensington USB/PS2 Orbit, 0x047d  (Kensington), 0x1022, 0xfd330000 / 5
USB Device: Apple Keyboard, apple_vendor_id, 0x0220, 0xfd320000 / 4
USB Device: Traktor Audio 10, 0x17cc, 0x1021, 0xfd100000 / 2
USB Device: iLok, 0x088e, 0x5036, 0x1a200000 / 2
USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c  (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x5a100000 / 2
USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0x5a110000 / 3
FireWire Device: built-in_hub, 800mbit_speed
__________________
Jay-J

System
MacPro 12 Core • 24 G Ram • 10.12.6
PT 12.8.1 • Mbox 3 Pro • Plug-ins Verified
4 HD • OS ssd | Audio ssd | Sample Library ssd | Storage
MAXPower eSATA 6G Card • Wiebetech RTX100H-Q
Kensington Trackball Works/Orbit Optical
Bluetooth off/Airport on and off.
Reply With Quote
  #28  
Old 01-06-2014, 01:09 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Thanks for posting a crash report/stack trace. If you start by removing all third party plugins does this crash still happen? Just the quickest way of trying to excluding them as a possible causes--even if they have appeared to be OK in the past.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-07-2014, 10:24 PM
zsarbomba zsarbomba is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: New Zealand
Posts: 79
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Yet another reason to ditch Daws/PT and go HDmultitrack.
If its not one thing it will be another I guarantee.
Reply With Quote
  #30  
Old 01-17-2014, 08:38 PM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,947
Default Re: Pro Tools constantly crashing while saving

Bump for a fix or solution.
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.4 Antelope Orion 32
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 10.3.7 crashing CONSTANTLY! LSD-Studio macOS 6 11-30-2013 11:56 AM
Pro Tools 10 constantly crashing Scott Swallow Pro Tools 10 5 10-15-2012 09:29 AM
Pro Tools 8 constantly crashing with no errors theunder 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 05-26-2011 01:18 PM
Help! Pro Tools is constantly crashing whirlwind Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 08-04-2005 10:12 PM
Crashing constantly in 6.9.....Help! Sty1es Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-08-2005 09:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com