Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-31-2010, 12:37 PM
triplex triplex is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moscow, Russia
Posts: 41
Question MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Trying to send program change from pt midi track to Yamaha DM2000 console results in mixer's midi buffer overflow..

Spying on corresponding midi out with MIDI Monitor utility gives me a lot of randomly mixed midi controller messages being sent including Pan, Channel Volume, controllers 52-56 and others...

When sending program change directly from my midi controller, bypassing PT, everything is fine...
__________________
PT 12.8.0
Mac OS X 10.9.5
MacPro2,1 Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM
Reply With Quote
  #2  
Old 08-31-2010, 01:03 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,483
Default Re: MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Quote:
Originally Posted by triplex View Post
Trying to send program change from pt midi track to Yamaha DM2000 console results in mixer's midi buffer overflow..

Spying on corresponding midi out with MIDI Monitor utility gives me a lot of randomly mixed midi controller messages being sent including Pan, Channel Volume, controllers 52-56 and others...

When sending program change directly from my midi controller, bypassing PT, everything is fine...
Hi,

If you solo just the midi track with prg change on it, does it still send all the other random midi information?

Can you view the random midi information on the track with the PRG change info on it? when you go to controllers view does it show this information?

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-01-2010, 02:53 AM
triplex triplex is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moscow, Russia
Posts: 41
Default Re: MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,

If you solo just the midi track with prg change on it, does it still send all the other random midi information?

Can you view the random midi information on the track with the PRG change info on it? when you go to controllers view does it show this information?

Chris
Yes, I did in solo on a newly created midi track with just 1 program change event created with a pencil tool...
__________________
PT 12.8.0
Mac OS X 10.9.5
MacPro2,1 Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM
Reply With Quote
  #4  
Old 08-31-2010, 01:25 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Try filtering all MIDI data other than sysex...
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 09-01-2010, 02:59 AM
triplex triplex is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moscow, Russia
Posts: 41
Default Re: MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Quote:
Originally Posted by DigiTechSupt View Post
Try filtering all MIDI data other than sysex...
It seems I'm able to filter on MIDI input only, isn't?
__________________
PT 12.8.0
Mac OS X 10.9.5
MacPro2,1 Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM
Reply With Quote
  #6  
Old 09-01-2010, 04:14 AM
triplex triplex is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moscow, Russia
Posts: 41
Default Re: MIDI "program change" send=buffer overflow on target

Solved!

There was a MIDI port enabled in PT, which communicates with Yamaha Studio Manager... I've just disabled it under "Input Devices..."

Thank you all guys.
__________________
PT 12.8.0
Mac OS X 10.9.5
MacPro2,1 Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using "Target Notes Via MIDI" with Pro Tools 10 CooperCerulo Tips & Tricks 0 08-13-2013 03:58 PM
D/A pot change "beige" to "blue" corp Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 05-09-2011 04:14 PM
Not able to change buffer size? "picture" Jonasfp Pro Tools M-Powered (Win) 3 01-11-2010 05:34 PM
"red target" under RTAS in waves plugs? blizzard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 06-30-2003 06:37 AM
"Bouncing" . . . . Can I CHANGE The "Default Setting"?? The Zone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-17-2002 03:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com