Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #191  
Old 08-07-2011, 01:58 PM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by aka21stCentury View Post
Can someone please test their new MBP without an external monitor, as in a live club recording for potential DPC glitches (spikes) if for example the graphics switch from integrated Intel to Radeon, when going to the edit window while recording and changing track heights etc?
I have not had an issue, but there are two easy workarounds:

1) turn off "Automatic graphics switching" in the Energy Saver preference pane
2) use gfxCardStatus

Should work.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #192  
Old 08-07-2011, 02:03 PM
dimez dimez is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: DMV
Posts: 1
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by Fourtsian View Post
Hi. I'm interested in this as well.
I installed snow leopard on an external and able to boot up with it. I installed pro tools 9 on the external.
Reply With Quote
  #193  
Old 08-07-2011, 09:59 PM
hoss33 hoss33 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 468
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by dimez View Post
I installed snow leopard on an external and able to boot up with it. I installed pro tools 9 on the external.
That's what I did, too.
However I am working with Reaper 4 now and bought the license yesterday. This is some fast DAW and you can use AU and VST plugins.
Reply With Quote
  #194  
Old 08-07-2011, 11:06 PM
relaxo relaxo is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: NYC
Posts: 1,534
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Lion? Why don't you just use an iPad to get all those crucial Lion features.
Reply With Quote
  #195  
Old 08-09-2011, 05:58 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is online now
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,097
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
We're working as quickly as possible on this, but don't want to skimp on testing just to rush something out the door.
+1

Avid, take your time and give us a stable and thoroughly compatible version for Lion. We're in no rush.
Reply With Quote
  #196  
Old 08-09-2011, 08:39 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,797
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
+1

Avid, take your time and give us a stable and thoroughly compatible version for Lion. We're in no rush.
I agree with the "stable and thoroughly compatible" but I wouldn't go so far as to say "take your time."
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.13.6 running Protools 2018.7.0
Reply With Quote
  #197  
Old 08-10-2011, 06:33 AM
paulrgmusic paulrgmusic is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Newcastle Upon Tyne, UK
Posts: 251
Question Re: OSX 10.7 Lion + PT9

This may be a silly question, but I am about to buy an iMac to replace my PC. Would PT9 work if I used Parallels and Win7? I can feel the laughter already!
Reply With Quote
  #198  
Old 08-10-2011, 07:21 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by paulrgmusic View Post
This may be a silly question, but I am about to buy an iMac to replace my PC. Would PT9 work if I used Parallels and Win7? I can feel the laughter already!
No.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #199  
Old 08-10-2011, 11:01 AM
kirkbross's Avatar
kirkbross kirkbross is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Los Angeles
Posts: 347
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

I'm running PTLE 8.05 in Lion (on an early2008 Mac Pro) with no problems. All my plugins are fine too.

However, Melodyne and my Line 6 Gearbox application won't launch and I get an error -- "CoreMIDI quit unexpectedly."
__________________
Pearlman Church Microphone > Great River MP-2NV > Warm Audio WA-76 > Apogee Symphony MK II 8x8+8MP > PT2018 on 2018 Mac Mini with 32GB of RAM running Mojave.
Reply With Quote
  #200  
Old 08-10-2011, 11:38 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,611
Default Re: OSX 10.7 Lion + PT9

Quote:
Originally Posted by paulrgmusic View Post
This may be a silly question, but I am about to buy an iMac to replace my PC. Would PT9 work if I used Parallels and Win7? I can feel the laughter already!
You *should* however be able to run it in Bootcamp.

It's not specifically tested or supported, but we've seen users successful with it.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LION DESVED Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 05-21-2013 03:18 PM
lion -> mountain lion question grant howarth macOS 3 05-01-2013 01:24 PM
Lion or Mountain Lion for mid-2009 MBP with PT9 miezurecords macOS 0 03-17-2013 12:38 AM
Would you go from Snow Leopard to Lion (not Mountain Lion) if you could? EricWillhelm macOS 9 01-11-2013 10:55 AM
Macbook Pro+lion+PT9 :-( / iMac+Lion+PT9 = :-) Pehja macOS 12 11-08-2011 01:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com