Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-25-2012, 07:13 AM
RB-1 RB-1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Almere, The Netherlands
Posts: 2
Smile 'Start' button stopped working (solved)

Searching the FAQs brought no answer, so I came here...

No matter what I do, if I put the cursor on the Start button and left click, nothing happens.
Also, neither space bar or 0 at the keypad has any effect.
All other controls in the transport window are active.

Holding the Start function for 5 seconds makes the 'Stop button' blink briefly....

I'm in the middle of a recording session and clueless.

Worked with PT 5.1/W98 for over 10 years without any complaints, now I got me a brand new PT 10/W7 set and nothing but problems.....
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2012, 11:17 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,399
Default Re: 'Start' button stopped working

2 things to check: Dynamic Transport(uncheck it) which I believe is under the Options menu, and see if you accidentally selected Wait for Midi Note.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2012, 03:01 PM
benherron.rrr benherron.rrr is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: York
Posts: 163
Default Re: 'Start' button stopped working

I get that from time to time, the only solution I have found is just to close down Pro Tools and restart the computer
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2012, 04:05 PM
RB-1 RB-1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Almere, The Netherlands
Posts: 2
Thumbs up Re: 'Start' button stopped working

Thank you all for thinking along.

Re-starting, as many as ten times, made no difference.

The dynamic transport was unchecked, and I haven't found a 'Wait for Midi Note' command, so I went on.

I un- and re- installed the program twice and the second time I was lucky...

All is up and running again.
Still I have no clue what corrupted the program in the first place. And why the first re-install did nothing...

I don't do MIDI, all I use are Audix & Neumann mikes.
And a banjo, a mandolin and a guitar.
__________________
Bluegrass from below sea level
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start Button Does Not Start PT Running 2hip2b4real macOS 2 03-11-2012 09:35 PM
"Next start/end"- shortcut stopped working...? renbak Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 12-07-2010 01:59 AM
All Enable button stopped working kapmusic ICON & C|24 1 03-31-2010 04:32 AM
the start button bug is killing me Brandonx1 Pro Tools TDM Systems (Win) 17 06-17-2006 01:14 PM
CLICK "START" BUTTON AND.......WAIT! powerjoe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 09-27-2004 06:12 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com