Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-02-2015, 09:12 PM
monkynmee57@gmail.com monkynmee57@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default mac 10.6.8 and Protools 10.4: fails to install, can anyone help...anyone?

I was gifted with a "new" (refurbished) mac book, circa 2006 series, with 10.6.8 clean installed on it.

I previously had a mac book circa 2006 with 10.6.8 on it, clean installed, that was working fine but the screen failed.

Before that I had Pro tools 7 on the mac book with digi 002, and used it for several years with no problems (but it was gone with the 10.6.8 clean install, and of course is not compatible with that OS anyway)

I also have an HP stand-alone PC from 2013 with windows 8.1 on it.

I inherited a clean, legit, unused copy of a Pro-Tools 8.4 disc. It*will install on the PC* (but the PC has no firewire port for my digi 002).

It will NOT install on EITHER of my laptops, it gets to the part where the data should be installing, then skips to "Third party content," then to "Summary" and I get a message: "The installation failed. The installer can't locate the data it needs to install the software. Check your install media or internet connection and try again, or contact the software manufacturer for assistance."

I feel like I'm missing something really, really simple but after scouring the threads found nothing. Any thoughts from anyone on how to proceed?

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2015, 09:42 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,567
Default Re: mac 10.6.8 and Protools 10.4: fails to install, can anyone help...anyone?

You mean Pro Tools LE 8.0.4? Are you following the install documentation? You got the bit about the user account needing to have administrator privilages? Is the account you are installing from an Admin account? That was a common cause of this problem.

Pro Tools LE 8.0.4 is officially only supported on OS X 10.5.8 , 10.6.1-10.6.6 and you are on OS X 10.6.8. Who knows if this is related to your problem or not, I doubt it, but you should be aware of that if you end up needing to debug more.

You can also skip the DVD-ROM, installers are available online at http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43353
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2015, 11:50 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,699
Default Re: mac 10.6.8 and Protools 10.4: fails to install, can anyone help...anyone?

Yeah download them, PT8 had a history of dvd's not functioning. Even brand new out of the box
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2015, 06:30 PM
monkynmee57@gmail.com monkynmee57@gmail.com is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Los Angeles
Posts: 2
Default Re: mac 10.6.8 and Protools 10.4: fails to install, can anyone help...anyone?

The downloads did it, can't thank you enough, I was getting ready for some serious headaches trying to sort this all out--there seemed to be about 50 different things you could download to make it work, now it's...done. Just like that, and working fantastic. Thank you sincerely!!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 8 Re-Install Fails MarmotMusic macOS 1 10-20-2012 04:19 PM
ILok Fails Upon Install - - Come on ChuckLogan Windows 9 07-14-2012 01:29 AM
Trying to re-install PT LE 7.3 but it fails Mark Ponsford 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-02-2011 04:51 PM
Torq LE OSX Fails to Install ericdano Pro Tools M-Powered (Mac) 2 02-14-2010 11:37 AM
After install of Protools LE 7 my CD player fails n8man 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-01-2008 11:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com