Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2009, 07:11 PM
DMK DMK is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Pasadena, CA
Posts: 121
Default Digi confusing an already confusing issue..

In Pro-Tools 8, when I bounce to disk and set the sample rate to 48048, it says that I'm selecting 0.1% DOWN (FILM to NTSC)... shouldn't this say "UP"

but when I export the same region and select 48048, it says that I'm selecting 0.1% UP (NTSC TO FILM)...shouldn't this say "(FILM to NTSC)"
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2009, 06:15 AM
Postman Postman is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Metropolis
Posts: 2,370
Default Re: Digi confusing an already confusing issue..

Quote:
In Pro-Tools 8, when I bounce to disk and set the sample rate to 48048, it says that I'm selecting 0.1% DOWN (FILM to NTSC)... shouldn't this say "UP"
This sounds right to me, slowing your mix DOWN with an assumption that your bounced files will ultimately be played at 48kHz

Quote:
but when I export the same region and select 48048, it says that I'm selecting 0.1% UP (NTSC TO FILM)...shouldn't this say "(FILM to NTSC)"
Hmmm, that sounds like a text mistake, a bug. I think it should read the same as when bouncing to disk.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2009, 01:10 AM
JWalkerPostAudio JWalkerPostAudio is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Burbank, CA
Posts: 439
Default Re: Digi confusing an already confusing issue..

It's like this in 7.4 also.

-Justin
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2009, 02:35 PM
sleadley sleadley is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Sydney,NSW,Australia
Posts: 957
Default Re: Digi confusing an already confusing issue..

This has always confused me as well. I have reported this anomaly to Digi some time back. It is the same in Film to PAL and PAL to film. I deal with it so rarely that it has not been on my radar for some time.
Simon L.
__________________
Plan for the worst, Hope for the Best.
www.trackdown.com.au
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2009, 04:18 PM
Rick Sanchez Rick Sanchez is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: North Hollywood, CA.
Posts: 405
Default Re: Digi confusing an already confusing issue..

I also noticed this...it's very confusing.
__________________
Rick Sanchez
http://www.posthastemedia.com

MacPro 2x2.66 GHz Dual Core "WoodCrest"
Mac OSX 10.5.8 / 4 Gig Ram
ProTools 8.0.4
Digidesign/Magma PE6NE-I upgraded 6 slot expansion chassis. (Host card in Slot 2 of MacPro)
HD3 Accel
BlackMagic Decklink Studio 2 (In Slot 3 of MacPro)

SurCode / Dolby Media Meter 2
Izotope RX2 Advanced / Sonic NoNoise
Waves Platinum 7.x / Serato PitchnTime
Melodyne Studio / Altiverb XL / Speakerphone
KOMPLETE 7
EQuality / Massey L2007
TC MasterX
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT9 and Waves - confusing myself indigoimac macOS 10 10-11-2011 03:08 PM
Very confusing! JoeyF 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 05-11-2008 01:51 PM
The Ins and Outs are confusing me stevejones 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-06-2005 12:17 AM
Confusing I-lok question drBill Pro Tools TDM Systems (Win) 1 09-22-2005 06:15 PM
confusing scsci digigirly Storage Subsystems 2 07-29-2000 04:40 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com