Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-26-2011, 02:45 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,495
Default Just doing the math to upgrade to HDX

Hi,

This is to replace my HD6 and 3 interfaces to give me all the I/O I need. Plus computer and control surface!

All UK £ prices

HD3 and 1 blue interface to 1 HDX card and HD 8-8-8 ........ £5278
1 extra HDX card. 1 HD 16-16 and 1 extra HD 8-8-8 .......... Approx £15000
New computer as Harpertown is not compatible ................. Approx £1500
New control surface to replace control 24 not supported after 10..... £5000

Total so far ..... £26.778

Plus the numerous plugin updates needed £?
New cabling for the interfaces and control surface £?

Maybe recoup a bit on the chassis and 3 remaining cards. £2000

Umm don't think I'll be buying a new HDX system in a hurry, if ever!

So to think I would invest into HDX and if that's the reason the PT9 HD upgrade is £740 well I just to see the logic in stinging loyal HD owners for the software only option.

Yes of course I want to continue with the latest PT features the same as I have done since buying HD, 8 years ago. And the same as mix owners did for many years after HD was released! But £740 just to keep the software up to date


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-26-2011, 03:34 PM
ghostwriter's Avatar
ghostwriter ghostwriter is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: USA
Posts: 746
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

Yea, the outrageous software update prices are nothing more than Avid thinking we are all incredibly stupid. They assume we will see how expensive the software upgrade is and buy the hardware package instead.

But, they have total disregard for those who will not be wanting, needing or simply cannot afford the hardware and want to upgrade the software only.

Thanks Avid for treating us loyal HD users with such respect.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2011, 04:17 PM
Phil Buckle Phil Buckle is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Melbourne,Victoria,Australia
Posts: 259
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

Quote:
Originally Posted by crizdee View Post
Hi,

This is to replace my HD6 and 3 interfaces to give me all the I/O I need. Plus computer and control surface!

All UK £ prices

HD3 and 1 blue interface to 1 HDX card and HD 8-8-8 ........ £5278
1 extra HDX card. 1 HD 16-16 and 1 extra HD 8-8-8 .......... Approx £15000
New computer as Harpertown is not compatible ................. Approx £1500
New control surface to replace control 24 not supported after 10..... £5000

Total so far ..... £26.778

Plus the numerous plugin updates needed £?
New cabling for the interfaces and control surface £?

Maybe recoup a bit on the chassis and 3 remaining cards. £2000

Umm don't think I'll be buying a new HDX system in a hurry, if ever!

So to think I would invest into HDX and if that's the reason the PT9 HD upgrade is £740 well I just to see the logic in stinging loyal HD owners for the software only option.

Yes of course I want to continue with the latest PT features the same as I have done since buying HD, 8 years ago. And the same as mix owners did for many years after HD was released! But £740 just to keep the software up to date


Chris
Chris, you're clearly not hip to the new marketing strategy.

Without warning you must suddenly charge your clients (even the ones you like) 4 times the amount you normally charge.
Flushed with this new income you can safely go ahead and make your new purchases.


There you go.
You musician types are not so good at marketing are you now!
Silly sausages!
__________________
HD Accel 2, Magma PER64-I
Mac Pro 2x3.2 Quad Core/OSX 10.6.8/VEPro/PT9.03

http://philbuckle.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 10-26-2011, 04:20 PM
bruce lang bruce lang is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Barnardsville, NC US
Posts: 171
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

So as an HD2 accel user, 2 192 i/o control 24, still using PT 8, maybe I should just consider going up to ver. 9 so I can use Lion and a newer Mac down the road.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-26-2011, 04:53 PM
qbaser qbaser is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Edinburgh
Posts: 9
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

I was seriously swithering on migrating over to PT systems until last Friday.

I'm on Cubase 6 now, working very well and doing everything I want, although I was lacking plugin power.

Given Avid's clearly disgusting treatment of their loyal customers, there's not a chance in hell I'm putting my hard earned cash into and Avid system.

Instead I'll stick with Steinberg and buy the fastest computer I can with the money (and keep upgrading that way and I'll still be better off).

Al
__________________
Mac OSX Lion, 2.8 Ghz Core i7, 12Gb Ram
2 x 256Gb Crucial 6Gbps SSD drives (system/audio)
Steinberg MR816CSX interface
Reply With Quote
  #6  
Old 10-26-2011, 05:15 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

Chris do you need the second HDx card?
the HDx can do 64 i/o (2 chains of 32 like the HD Native)
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #7  
Old 10-26-2011, 05:20 PM
Judson Judson is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 54
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

Are the prices really that much different than when we moved from Mix to HD? I think they are less actually. although I would have like to have seen a straight card for card swap! HD3 -> HDX3. I wonder how the performance increase from HD3 to HDX compares to Mix3 -> HD3 accel. And actually I don't remember the software (PT6) being compatible with both platforms. was it? Perhaps a lot of development time went into making it functional with both HDX and HD. I want the PT10HD upgrade to be much less then it is just like I want everything to be cheaper that I'd like to buy, but Avid's mistake here isn't so much pricing things too high, but not explaining their pricing structure fully and what we're getting compared to the past and possibly from their competitors as well. I imagine that a software upgrade that includes new hardware functionality would be more expensive but I have seen nothing from Avid explaining any of their reasoning in detail. I think that would have satisfied most folks. Now its probably too late. I won't be thinking of upgrading PT anyway until they get caught up with the composer side of things... folder tracks, better VI handling, etc... writing in Logic until those sorts of things are incorporated.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-27-2011, 09:02 AM
Oli P Oli P is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 562
Default Re: Just doing the math to upgrade to HDX

Quote:
Originally Posted by Judson View Post
Are the prices really that much different than when we moved from Mix to HD? I think they are less actually.
Quite a lot less if I compare to upgrading my Mix3 rig to Accel3.
But the upgrade this time is to only HDX1 ...and it seems a bit confusing how much more powerful the new card is.

There were no real alternatives back then...but now it's a different scenario.

Personally I'll sit tight for a while...my 8.1 is still smooth
__________________
www.olipoulsen.com

iMac27 i7 3.4 / 32 GB Ram / ML 10.8.5
Apollo 8 / PTHD 10.3.9 / PTHD 12.4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who likes math? Khatru General Discussion 19 11-16-2010 06:59 PM
BPM Math Question... tomhartman Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-06-2004 09:07 PM
Digi Math FF -> Timecode BackToMag Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-12-2002 11:58 AM
Latency Math- please help! AverageJoe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-02-2001 10:00 PM
001 math ajderrick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-06-2000 09:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com