Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #91  
Old 06-03-2011, 07:53 AM
WKG WKG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,195
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Quote:
Originally Posted by Judicious View Post
When you want to switch your Liquid pre options, how do you go about powering down and what not. Do you have to reboot everything for you to change stuff etc?
Power down, disconnect 003R, connect LS56 FW, power up and start mixcontrol, save changes to hardware, power down, disconnect LS56.

I haven't tried keeping the LS56 connected with the 003R which would make it easier, not sure how that might work. It might be fine but I don't want to cause an inadvertant issues. Even though the LS56 would only be communicating via FW when mixcontrol is open it may cause some conflict with the 003R being on the same express 34 card. I was also concerned about potential grounding issues. Audio from the LS56 wouldn't be affected as it's running via ADAT.

Honestly though I haven't needeed to change that much, I set it for the current project and leave it. Might be a good question to float past support. Maybe I'll be a gunea pig this weekend if I can carve some time out.
Reply With Quote
  #92  
Old 06-03-2011, 08:20 AM
Judicious Judicious is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 62
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
Power down, disconnect 003R, connect LS56 FW, power up and start mixcontrol, save changes to hardware, power down, disconnect LS56.

I haven't tried keeping the LS56 connected with the 003R which would make it easier, not sure how that might work. It might be fine but I don't want to cause an inadvertant issues. Even though the LS56 would only be communicating via FW when mixcontrol is open it may cause some conflict with the 003R being on the same express 34 card. I was also concerned about potential grounding issues. Audio from the LS56 wouldn't be affected as it's running via ADAT.

Honestly though I haven't needeed to change that much, I set it for the current project and leave it. Might be a good question to float past support. Maybe I'll be a gunea pig this weekend if I can carve some time out.
I don't blame you for not wanting to cause yourself any issues. I was more curious if you tried to get it going together in the first place and maybe had it working in tandum. I would probably be fine doing the same thing because I would only really be focusing on one thing at a time for tracking vocals or instruments, so it wouldn't be much of a pain if I had a favorite emulation or 2.

The deeper I dig to put my studio together, the more options I find that I want to make sure everything would "play well with others". The LS 56 is definitely on my list if not right away, in the very near future. I just have to figure out my control surface dilemma, which now I'm looking at the Axiom midi keyboard control as an option as opposed to the 003 or the ProjectMix I/O.

I love there is so many options, but also hate it as well!
__________________
27" iMac 2.93 GHz Quad-Core Intel Core i7
Mac OS X 10.6.7
4GB 1333 MHz DDR3
Focusrite TwinTrak Pro
ProjectMix I/O
PT 9.0.3
OWC Mercury Elite Pro 1.5GB/64MB Cache

Signature under Renovation, just like my studio!

________________________________________
Reply With Quote
  #93  
Old 06-03-2011, 11:06 AM
Dirt_ Dirt_ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Winnipeg,MB,Canada
Posts: 186
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Hey judicious, you live in Winnipeg? If so, come by my studio and I'll show you what I use and if it's something that'll be suitable for your needs.
__________________
-Mac mini i7 Quad 2.3, 4g ram, OSX 10.10.2, PT11.2.1, iLok 2.
-Apogee Quartet, 2 Profire 2626's.
Reply With Quote
  #94  
Old 06-03-2011, 09:08 PM
Judicious Judicious is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 62
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Quote:
Originally Posted by Dirt_ View Post
Hey judicious, you live in Winnipeg? If so, come by my studio and I'll show you what I use and if it's something that'll be suitable for your needs.
I'm actually just outside Winnipeg to the north out in Balmoral. That would be cool man. Send me an email and we should maybe set something up. Your studio is down on Albert street I'm guessing? I like the track on the website, something you had a hand in?

I think I am going down to Long & McQuade tomorrow to go check on a few things and try and price out some stuff. Definitely going to be checking out the LS 56, I think it's at the top of my list now.
__________________
27" iMac 2.93 GHz Quad-Core Intel Core i7
Mac OS X 10.6.7
4GB 1333 MHz DDR3
Focusrite TwinTrak Pro
ProjectMix I/O
PT 9.0.3
OWC Mercury Elite Pro 1.5GB/64MB Cache

Signature under Renovation, just like my studio!

________________________________________
Reply With Quote
  #95  
Old 06-03-2011, 11:22 PM
Dirt_ Dirt_ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Winnipeg,MB,Canada
Posts: 186
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

I'll be in my studio tomorrow afternoon. I'll pm ya my number.
__________________
-Mac mini i7 Quad 2.3, 4g ram, OSX 10.10.2, PT11.2.1, iLok 2.
-Apogee Quartet, 2 Profire 2626's.
Reply With Quote
  #96  
Old 06-04-2011, 12:14 AM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,389
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
I need more money
don't we all
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #97  
Old 06-04-2011, 12:38 AM
smpkeys smpkeys is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 191
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

Quote:
Originally Posted by appledude View Post
Saffire 56 now can be set at 32 samples for a buffer in 9.03 :)
Very interesting - and great! I inquired from someone at MOTU a few months back about a 32 sample buffer, and he said it was up to the software engineer writing the driver as to how low the sample amount can go. I don't know if that's the same with all hardware (and the hardware companies) or not.

Anyone else get there's down to 32 samples on 9.0.3?
__________________
2010 Mac Pro, 3.46 GHz 6 Core Xeon,32 GB RAM, OSX 10.9.5, PT 12.4, RME Fireface UFX, Command 8, Mytek 8x192, SSD evo on System,Audio&Samples on spinner drives WD SATA 64mb Cache
Reply With Quote
  #98  
Old 06-11-2011, 06:33 AM
remis remis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Perth, Western Australia
Posts: 424
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

I bought one of these units today, I'll post some feedback once I have had time to have a decent play with it.
__________________
PT10, Focusrite Liquid Saffire 56, Eleven Rack, i7 950 @3.80GHz, Noctua NH-D14 CPU cooler, GA-X58A-UD3R, Corsair CMD12GX3M6A1600C8 12GB, SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE, Caviar Black 500GB 32MB Cache OS drive, 2x Caviar Black 1TB 64MB Cache Sata3 (Audio and library), Broadcom BCM94322MC wireless network adapter
W7 - 312 dverbs @ 64 buffer/ 403 dverbs @ 1024
Reply With Quote
  #99  
Old 06-15-2011, 08:35 AM
remis remis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Perth, Western Australia
Posts: 424
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

So far I like it. It took me a little while to get my head around the routing options...but it's not too bad. I like having the MixControl to control volumes and mix outputs etc, very useful

Did have a little freakout when I kept getting some errors regarding clock settings and having to quit and restart Pro Tools...but after some reading around I found out the easiest way to overcome this it to open the MixControl BEFORE opening PT, set the sample rate to the rate of the session you're about to open and THEN open PT...you'll have to close down PT and repeat the process if you want to open up a session with a different sample rate, but it's no big deal. Other than that it seems like a pretty good unit for a grand. Looking forward to having a play with those Liquid Pre's when I'm back on my next break from work. Either way, it's a fairly big step up from my old mbox2 pro...
__________________
PT10, Focusrite Liquid Saffire 56, Eleven Rack, i7 950 @3.80GHz, Noctua NH-D14 CPU cooler, GA-X58A-UD3R, Corsair CMD12GX3M6A1600C8 12GB, SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1GB GDDR5 PCIE, Caviar Black 500GB 32MB Cache OS drive, 2x Caviar Black 1TB 64MB Cache Sata3 (Audio and library), Broadcom BCM94322MC wireless network adapter
W7 - 312 dverbs @ 64 buffer/ 403 dverbs @ 1024
Reply With Quote
  #100  
Old 06-18-2011, 11:07 PM
Judicious Judicious is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 62
Default Re: Considering a Saffire 56. Opinions wanted

I got one ordered and should be in next week. I am hoping I can get the LS56 and my ProjectMix I/O to play nicely. I basically am going to try and just use the PMIO as a control surface and use the LS56 as my audio interface and pre amp.

I have had a few problems with pops and cracks just using the PMIO, but I will find out when I get the LS56 if it's something in my setup or just the PMIO. It doesn't want to let me record to my external HD in a daisy chain with it, so I'm hoping the LS56 is my savior.

Here's hoping!
__________________
27" iMac 2.93 GHz Quad-Core Intel Core i7
Mac OS X 10.6.7
4GB 1333 MHz DDR3
Focusrite TwinTrak Pro
ProjectMix I/O
PT 9.0.3
OWC Mercury Elite Pro 1.5GB/64MB Cache

Signature under Renovation, just like my studio!

________________________________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opinions On Focusrite Liquid Saffire 56 cwsand Windows 3 06-03-2011 09:50 PM
Opinions wanted: P4 2.8 ghz to Powerbook 1.25 ghz? 72reissue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 06-23-2004 05:16 PM
Opinions wanted: P4 2.8 ghz to Powerbook 1.25 ghz? 72reissue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 06-23-2004 03:15 PM
Opinions wanted tonyharp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-13-2002 03:42 PM
Help!! -- Dell Users Opinions Wanted! htbrady 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-05-2001 02:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com