Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-21-2001, 10:00 AM
124cas 124cas is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 2
Default buffer size error message

I have sound blaster live sond card
I cant record at 128 or 256
I get buffer 9092 error messages
I have to use the highest settings 4092 8496
to even record or playback. would appreciate any assistance
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2001, 04:01 PM
filmcan filmcan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: L.A.
Posts: 4
Default Re: buffer size error message

I have the exact same problem. I was thinking that maybe I should have a separate HD drive for the audio files. As of now I only have one C:\ drive for System, Programs, and Files.
Is this the case with you???
__________________
S. Miller
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2001, 05:18 PM
QuikDraw QuikDraw is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Yucaipa, California, USA
Posts: 2,099
Default Re: buffer size error message

The reason that Digidesign put those large buffer settings in PT Free is because cheap consumer soundcards, like the SB Live, just wouldn't work with smaller buffers in PT. That's just the way it is. You either have to live with the large buffer setting, or get a different soundcard.

My opinion... By the time you spend the money on a quality soundcard you're almost spending enough to just buy the AM III Toolbox or Digi 001 system with PTLE. Once you see PTLE you'll wonder why you ever bothered with PT Free at all.

I mean, PT Free is nice and all... But 8 tracks? Only stereo I/O limited to Windoze default sound device? Rediculous latency? Random crashes?

That's just my opinion though.

Mike
__________________
-- Mike
- MacBook Pro 15.4" (9,1) - 2.3 GHz i7 16GB RAM
- OS X 10.14.1 Mojave / Windows 10 (Bootcamp) - PT running on Windows partition
- PreSonus Quantum 2
- PreSonus Studio 24c
- MBox 3 Mini
- Mackie Onyx 1640i
- Behringer X32 Producer
- PT 2018.12 (vanilla)
- Various USB2/3 and Firewire hard drives
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Increase Buffer Size Error Message chillax69 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 01-07-2008 08:21 AM
HW buffer size error message jrbanjo Pro Tools M-Powered (Mac) 2 12-17-2007 10:49 AM
H/W Buffer Size Error Message (-6085) ThisFaintMemory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 04-12-2007 12:02 PM
buffer size error message lionstudios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-14-2006 03:53 PM
re: buffer size error message way2slo Digidesign Hardware & Software 0 09-15-2001 12:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com