Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2017, 11:33 AM
Mattw Mattw is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Saint louis
Posts: 14
Default Latency or 12.8

So having this problem in pt 12.8 (not blaming the program) I went back to a session for a client to record some over dubs had a horrible latency problem.i closed the session and reopen it holding control N and still had the problem went to a blank session and the problem was SOLVED.any one ever have this happen to them. I made sure I had the low latency was checked hw buffer size set to 64.thank you for your time
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2017, 03:09 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,609
Default Re: Latency or 12.8

Several possible sources, so start by showing Delay Compensation(View>Mix windows shows>delay compensation). Look at the numbers(bottom row is total compensation). What is the bottom number, and is it the same on all tracks? If its NOT the same for all, what is the highest number. There is an odd bug in PT that can apply nearly 2000 samples of erroneous compensation if you have an AUX send on a track and the send has no actual destination. Make all sends inactive and if the numbers change, look for a send that is a "dead end".

The Master track(whether you have one showing will likely show its own numbers as it is not compensated(and generally doesn't need to be). But if you derive your headphone mix from the main mix, and you have plugins on the master that have lots of latency(like a mastering limiter), that latency could be what you are hearing.

For newbies, plugin delay compensation works by looking for the track with the most latency and making all other tracks LATE by the same number of samples. IOW, it doesn't make latency go away, it simply makes everything late by the same amount
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIDI recorded latency after playing with no latency genebackmusic Pro Tools 12 8 01-19-2016 02:36 PM
Automation latency when using plugins that have long latency pyrodave Pro Tools 11 2 01-27-2014 11:22 AM
omni/native latency vs mbox pro latency chrisdee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 34 03-30-2012 07:24 AM
Latency Issues - changing latency has no effect Kippa-Dee Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-15-2010 08:39 PM
Unity DS-1 and Latency... Anyone else feel the latency makes the Plugin unusable? Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-26-2001 04:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com