Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-07-2017, 06:27 AM
EnvyStudios EnvyStudios is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Cape Coral
Posts: 4
Default Re: All lights flashing on my D-Command

Yesterday, I actually changed my LED Power Supply in my main unit of the D command, it was super easy once you take out all the screws and the side panel. I took a picture of how the wires were installed before moving forward with the replacement. Sager Electronics was the company I purchased the PSU from, they carry the part you need-> Model: SNP-Z10B, I will add the link at the bottom. Feel free to reach out if you need any more information.

PSU

https://power.sager.com/snp-z10b-397...gn=power-brand
Reply With Quote
  #12  
Old 06-07-2017, 04:51 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,597
Default Re: All lights flashing on my D-Command

Awesome thanks for the link
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-14-2017, 06:42 PM
francois francois is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 809
Default Re: All lights flashing on my D-Command

Yes thanks for the link .
got mine a few month back from Avid for more than double the price
__________________
PT 2018.4 -HDX1- OSX 10.12--MacPro 12 core 3.46
64 Gig ram- D-command 24-Trinnov Dmon
Reply With Quote
  #14  
Old 08-14-2017, 06:49 PM
EnvyStudios EnvyStudios is offline
Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Cape Coral
Posts: 4
Default Re: All lights flashing on my D-Command

I know, it's crazy how insane they can charge for the PSU. This company is awesome. The rep took the time to make sure I had the right component before I went through with the purchase.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-06-2017, 01:48 PM
MikeReganNoise MikeReganNoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Chicago, Illinois
Posts: 6
Default Re: All lights flashing on my D-Command

Via our chief engineer in at a prominent audio post house in Chicago:



Yes, Sager is very helpful, and yes paying $95 instead of $350 to Avid is nice, but.....

Anyone ordering the part from Sager should be aware that the part that Avid uses in the board is part number is SNP-Z10B-D . notice the -D

What is the difference? On the Avid spec part there are insulators on both regulators on the power supply, isolating them from the metal where you attach the heat sync. Without that, there is a voltage on that metal. If you attach the Avid heat sync, you will short the supply to ground and it will never turn on. All you will hear is a clicking every half second.

The solution is either to;
a. order the SNP-Z10B-D .
b. DON'T use the Avid heat sync, and just use the small heat sync provided with the Sager power supply. (which is much easier, but might "void the warranty")
Reply With Quote
  #16  
Old 10-09-2018, 12:09 PM
andrej770 andrej770 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 432
Default Re: All lights flashing on my D-Command

I know this thread is older than dirt; I just saw Moses mixing on a d-control before parting the red sea. LOL But....I recently purchased a 32 channel D-control from a studio going out of business and the main D-control and one Fader module need an LED PSU. I called Advanced Musical in West LA and they said they both need an LED PSU but also suggested I replace the Fader module motors PSU's as well totaling around $800. So I have to ask the logical question. I know there are three PSUs in the D-CONTROL (LED, Logic and Motors). I'd like to replace all the PSUs for both Fader modules as well as the main unit at the same time so they don't go out individually. Is the PSU the same for all of these so all I have to do is order 9 PSUs from Sager and put them in or are they different.

Thanks in advance.
__________________
Mac 8 Core 6,1 - OSX 10.13.6 - 32GB RAM - Pro Tools 2018.10 - 8x8x8+8 ch DA Card (x2) - HD OMNI - ICON D-Control 32 - Sync I/O - Sonnet xMac Pro Server w/HDX x 1, Blackmagic Intensity Pro 4K
Protools 2018.10 HD Native in 1 project suite
Eristopher Music
Reply With Quote
  #17  
Old 10-09-2018, 02:18 PM
andrej770 andrej770 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 432
Default Re: All lights flashing on my D-Command

So... LOL....

The PSU for the Logic board is different from the PSU for the LED and the PSU for the LED is different from the PSU for Fader motors. The Logic board PSU has very little, if any, history of failing though so no need to replace it. I also learned that even though the PSU for the LED can go out, the board is still fully usable ( if you don't need LED's LOL).

So I ordered 3 PSU's (just for LED) from Sagar for $96/each. I'll update this thread once done just so 5 years from now when the next comment comes, someone has some additional history to go on.

BTW - Sager didn't have any record on a SNP-Z10B-D.
__________________
Mac 8 Core 6,1 - OSX 10.13.6 - 32GB RAM - Pro Tools 2018.10 - 8x8x8+8 ch DA Card (x2) - HD OMNI - ICON D-Control 32 - Sync I/O - Sonnet xMac Pro Server w/HDX x 1, Blackmagic Intensity Pro 4K
Protools 2018.10 HD Native in 1 project suite
Eristopher Music

Last edited by andrej770; 10-09-2018 at 02:51 PM.
Reply With Quote
  #18  
Old 10-22-2018, 03:40 PM
dbcsound dbcsound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Vancouver, B.C. Canada
Posts: 17
Default Re: All lights flashing on my D-Command

just thought I'd add in that they are repairable too through American Skynet Electronic Co. or skynet USA.

We've had many of the LED PSU's go in the last year or so. Took about 2 weeks with standard shipping speeds. $80 plus shipping.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-20-2018, 09:01 PM
andyfreeman andyfreeman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: LA
Posts: 1
Default Re: All lights flashing on my D-Command

Quote:
Originally Posted by MikeReganNoise View Post

What is the difference? On the Avid spec part there are insulators on both regulators on the power supply, isolating them from the metal where you attach the heat sync. Without that, there is a voltage on that metal. If you attach the Avid heat sync, you will short the supply to ground and it will never turn on. All you will hear is a clicking every half second.

The solution is either to;
a. order the SNP-Z10B-D .
b. DON'T use the Avid heat sync, and just use the small heat sync provided with the Sager power supply. (which is much easier, but might "void the warranty")
This is good info, and I think I'm running into this problem now. Are there any pics of what you're talking about here? I'm pulling my hair out.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-20-2018, 09:09 PM
andrej770 andrej770 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 432
Default Re: All lights flashing on my D-Command

The D-Control service manual has all the pictures and complete instructon


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Mac 8 Core 6,1 - OSX 10.13.6 - 32GB RAM - Pro Tools 2018.10 - 8x8x8+8 ch DA Card (x2) - HD OMNI - ICON D-Control 32 - Sync I/O - Sonnet xMac Pro Server w/HDX x 1, Blackmagic Intensity Pro 4K
Protools 2018.10 HD Native in 1 project suite
Eristopher Music
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 Flashing lights drumzalicious FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 3 06-01-2014 02:23 AM
Flashing lights Mbox Sid0 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 11 04-23-2013 03:58 PM
flashing lights? stainless ICON & C|24 1 05-31-2006 02:49 PM
Flashing lights on 002, anyone else? Jak 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-09-2003 09:46 PM
What's with the flashing lights? ngisedigid Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 02-28-2002 01:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com