Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2004, 11:11 PM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Installation Error!!

Okay, it goes like this.... I've been waiting to get the 001 box for SO LONG.... and finally, after months and months of waiting... I GET IT.. Now for the problem. I pop the PCI Card in, following all the directions in the book. And I start up the computer. The "New Hardware found" pops up, so I proceed, following exactly what was in the book, and I hit "Have Disk" and direct the computer to the exact folder I was supposed to. So when I hit "Next" It goes to a screen that says "There was a problem installing this hardware 'DigiDesign Digi 001' an error occured during the installation of this device"... And no matter how many times I do it, i still get this message. Whatsup with that and how do I fix it?

PLEASE HELP ME!! SOMEONE!!
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2004, 01:32 PM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Re: Installation Error!!

If it helps any, this is how my system looks....

CPU: Intel P4 2.6 GHz
Motherboard: Soyo P4 Approved
Memory: 512 MB DD
Hard Drive: 120 Mb HDD 8Mb cashe
Soundcard:S/B Audigy PCI
OS: Win XP Home Edition.....
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2004, 07:40 PM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Re: Installation Error!!

Whats going on? Nobody's ever seen this problem? Can I get some potentials? Something that MIGHT be the problem? This is really urking me. Can someone help me please?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2004, 10:33 PM
jjhuntfox jjhuntfox is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Portland,OR,USA
Posts: 969
Default Re: Installation Error!!

I don't know if anyone else has used this motherboard....

You might try removing soundcards / firewire cards and see if that helps.. Is it 6.1 that you are trying to install? Might get the 6.1.1 update. Also try updating drivers for MOBO / Video Card etc.

Otherwise you may have to try tech support. Sorry I don't have anything better for ya.

John
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2004, 11:30 PM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Re: Installation Error!!

Actually, it's 5.3.1.... Man, this is giving me the biggest headache.. I tried calling Tech Support from the number that was in the book, and it wouldn't go through
Reply With Quote
  #6  
Old 03-06-2004, 11:42 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,656
Default Re: Installation Error!!

Try installing the 5.3.1 wav driver, manually from the CD first, if I remember, it may be under Beta software on the CD.

Hopefully this will force windows to recognize the digi hardware, thus "showing the way" to PTLE

Install the wav driver, re-boot your machine, check in your control pannel, under sounds and audio devices, and see if Digi 001 1&2 is an option under "Audio" and "Voice"

If it is....

Then select it, hit apply, ok, and try installing PTLE 5.3.1

Good Luck
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2004, 07:08 AM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Re: Installation Error!!

King, it didn't say anything on the CD about Beta......... I looked throughout the whole thing. Could it possibly be somewhere else on the CD?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2004, 02:19 PM
MusSickIzLife MusSickIzLife is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 38
Default Re: Installation Error!!

Hey guys thanks for all the support, luckily i did find the problem. The 5.3.1 edition i had was only compatible with Windows ME and 98SE... Since i'm running XP it didn't work... Luckily I found all the right drivers, and everything went smooth... Thanks all, Mike
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT installation error**HELP PLEASE** Almanist Eleven Rack 2 05-28-2011 11:13 AM
error message during installation error 2147213312 pianovasano Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-31-2010 07:52 AM
Installation Error tylerhole Pro Tools M-Powered (Win) 1 06-27-2009 10:57 PM
Win XP Installation error ? jeam25 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-03-2007 07:54 AM
Installation error abbaspremjee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-19-2007 11:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com