Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-02-2018, 12:36 AM
locationsound_at locationsound_at is offline
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Austria
Posts: 2
Default TotalMixFX and Eucon Artist Mix

Hello

I can't get my Avid Artist Mix to work with TotalMixFX on my laptop (PC). It works perfectly on my desktop DAW (PC). I did exactly the same on my laptop:
- Intalling latest versions of RME drivers and Eucon,
- go to the Eucon Control Panel and setting up Mackie Control for TotalMixFX for midi ports 1-4
- go to MIDI setting in RME TotalMix and setting MIDI connection In/Out to EuMidi1, nnable remote controller select "in use" number 1.
- enable midi control in TotalMix FX options.

I've noticed on little difference: when i open the tab "assign" in EuControl while TotalMix is open on my laptop the name of my workstation is NOT shown in the applicaton line: It shows: "application: TotalMixFX on "
On my Desktop DAW it shows: "application: TotalMixFX on DAW"

When i open Nuendo on my laptop the workstation name is shown in EuControl and my Artist Contoller works: "Application Nuendo 7 on Ultrabook"

Thanks, Martin



Fireface UFX2 latest Driver
Eucontrol 18.3.0.244
DAW and laptop both PC, Windows 10 Home
Realtek PCIe GBE Family Network Controller on laptop
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2018, 03:25 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 1,650
Default Re: TotalMixFX and Eucon Artist Mix

Can I ask you to uninstall (using the installer and uninstall everything option) Then put v3.7 on and try. After that update(don't uninstall 3.7) to 18.3 again. Let me know ?

3.7 download
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2018, 12:38 AM
locationsound_at locationsound_at is offline
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Austria
Posts: 2
Default Re: TotalMixFX and Eucon Artist Mix

Hello Eddie, thanks for your reply!
I did what you asked me, but it made no difference. EuControl still could not make a connection between my workstation and the application "TotalMixFX"

But then i tried something:
- I kiled TotalMix and the RME driver in system tray.
- deleted the Midi assignment in Eucon Contol Panel
- made a new assignment for MidiPort 1-4 to TotalMixFX (Mackie Protocol) in the Eucon Contol Panel
- resartet RME TotalMixFX

And then everything worked fine. But after a restart again no connection between workstation and totalmix...
so it seems to be a small problem somewhere in the midi assignment.

how can I fix this in a way that it also works after a restart?

Thanks in advance,
Martin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I change Eucon Layouts with an Artist Mix or Artist Transport? amathie Artist Series 10 09-21-2017 08:29 PM
Eucon sees my Artist Mix as an MC Mix TheDavidLim Artist Series 1 11-29-2016 10:42 PM
Bug for Artist Transport since EuCon 3 Voyageur Artist Series 5 08-05-2016 12:58 AM
Artist Mix/Eucon Problem digitalpapaya Artist Series 0 04-19-2016 01:44 AM
RME TotalMixFX maps only to unit 1 Raphie Artist Series 0 11-23-2014 07:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com