Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2018, 06:19 AM
pihahiroth's Avatar
pihahiroth pihahiroth is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 29
Default Annoying noises - digi rack 003+

Hi Folks,

I recently put together a new computer and I was able to install Pro tools 8.0.5 without problems with my DIGI RACK 003+

.- ASUS X99 DELUXE USB3.1 MOTHERBOARD
.- Intel INTEL CORE i7-5820K 3.3 GHz CPU
.- Sonnet Tango FireWire/USB PCIe Card (3-FireWire + 3 USB Ports)
.- Corsair Dominator Platinum 32GB


But when playing guitar a small scratch sound is produced. it's a very brief but annoying noise and it happens randomly.

When I use the Eleven rack this does not happen.

I was thinking it might be the firewire card, but I worried about choosing one that was approved by avid.

any suggestions?

Should I switch to a newer version of pro tools?

Maybe with some version I can better use the computer resources.

Greetings and thanks for your comments
__________________
Dont Stop for Nothing, its full speed or Nothing!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2018, 11:30 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,316
Default Re: Annoying noises - digi rack 003+

Well claiming “without problems” and then you describe a problem... mmm.

What IO buffer size are you using? Make sure ignore errors is *not* checked.

Troubleshoot if the problem is in your preamp/DI hardware or Pro Tools or guitar (e.g. RF pickup, active pickup with a problem, etc)... do you hear that through direct monitoring (turn up loud to try to hear the dry guitar). Try a different preamp/DI input etc.

What exact OS are you on?

And the answer really will be nobody here will know, you will have to test and try to troubleshoot, but jeez Pro Tools 8, there has been a lot of progress in recent years. 2018 is pretty good. You can get get a one month license to try it out. Need an iLok 2 or 3 or use iLok software based cloud licensing.

If you need more help please describe all the troubleshooting you have done and post a SiSoft Sandra report. Sharing recordings of strange noises can help as well.

Last edited by Darryl Ramm; 11-27-2018 at 12:27 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2018, 01:28 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,232
Default Re: Annoying noises - digi rack 003+

In addition to Darryl's advice, the FW card should have a TI chipset(many are VIA and those can be bad with Pro Tools). The Sandra report will reveal that bit, as well as many other important hardware details.

Re the old version of PT you have, its a 32 bit program, so all that horsepower and RAM you paid for, are giving you nearly nothing in return. Its really time to move up
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very annoying high pitch in my new Eleven Rack magicaldog Eleven Rack 13 06-04-2012 12:41 PM
Why does 003 Rack light up and make snapping noises? njcolburn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 10-29-2009 01:30 PM
DIGI 002 RACK firewire link stopped. weird noises chagos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-14-2005 12:41 AM
Crackling Noises // Digi 002 TDrey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-30-2004 02:53 PM
G4 MDD & Digi 001 - Strange noises, anyone? graham_r 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-19-2003 05:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com