Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-11-2007, 02:16 AM
bigdoghat bigdoghat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Posts: 32
Default Sample rounding issues

Hi all, is anyone having problems with the sample rounding in Pro Tools when programming drums? I posted a while ago wondering why pasted drums/loops were gradually falling off the grid. I had an answer back from Digi that this is due to sample rounding (P236 of manual).

In order to rectify this, the manual suggests selecting regions to be copied or duplicated with the selecter tool (not the grabber) or to type the location of the region to be copied in the event edit area - it also suggests using grid mode for precise pasting. I've tried all these things and my pasted drums are STILL falling off the grid - as much as 9 samples in some cases which is unworkable if you're using multiple kicks or snares.

I'm going absolutely crazy with this - at the moment I have to check every single pasted piece and move it back on to the grid. I'm using version 7.1.1 I really don't think I had this problem in OS9 with PT5 - Either way, this is just nuts. Somebody help me figure this out, I'm really, really stuck and extremely frustrated with the whole thing.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2007, 06:22 AM
ricupad ricupad is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Helsinki Finland
Posts: 191
Default Re: Sample rounding issues

After duplicating the regions, select them all and command+0 to quantize to grid (in grid mode,of course).

R.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-11-2007, 10:14 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Sample rounding issues

Use Region Loop in Bars/Beats instead of Region Duplicate.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #4  
Old 11-11-2007, 03:02 PM
bigdoghat bigdoghat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Posts: 32
Default Re: Sample rounding issues

Thanks guys, I will give it a try.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2007, 09:20 AM
bigdoghat bigdoghat is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles
Posts: 32
Default Re: Sample rounding issues

I finally got time to try it - thanks so much, that worked!

(Choirs of Angels singing joyously)



Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sample Rounding budda963 Pro Tools 11 1 07-08-2013 07:07 AM
sample rounding error in pro tools 10??? DarkDayz Pro Tools 10 6 11-02-2011 04:22 AM
PT and Sample Rounding WILL cause Issues when Copying 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 07-01-2011 03:25 AM
Sample rounding, ticks, etc voce Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-03-2005 06:26 AM
ENUFF GRABASS!!! Sample-rounding BUG!! s2n Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 02-15-2004 02:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com