Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-08-2006, 01:33 AM
Adriano Adriano is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default Dae error -9131 when attempting to record

I have an iBook G4 1.42GHz 512RAM hooked up to my MBox2 running PTLE v.7.0 recording on a LaCie 250GB USB 2.0 MAC extended journaled partitioned external hard drive meeting all the requirements listed on your website (In fact, it was your tech support that told me to get this hard drive). When I attempt to record the error DAE error -9131 appears. I've searched your answerbase and found a few answers, all of which I tried and still have the same problem. Please help!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-08-2006, 11:18 AM
Tony Joy V Tony Joy V is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default Re: Dae error -9131 when attempting to record

Having the same issue with my Formac 500GB ext HDD.
Tried formatting it in different formats, tried partitioning it... what not ! But in vain.

It has the digidesign recommended Oxford chipset. and my system is.
Powerbook G4 17" 1.67 GHZ
1GB ram
100GB 7200rpm system drive.
PT LE 7.1
Mac OSX 10.4.6
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2006, 02:37 PM
Adriano Adriano is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default Re: Dae error -9131 when attempting to record

The only work around I've found is recording to hard drive and making a copy of session to ext. hard drive. More work but I can start recording now.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2006, 04:56 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: Dae error -9131 when attempting to record

USB drives are not compatible with Pro Tools. You need to use a compatible Firewire drive.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 05-12-2006, 09:45 PM
Adriano Adriano is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Default Re: Dae error -9131 when attempting to record

Thanks! I purchased a LaCie D2 Firewire and all is well...for storage. Next, figuring out this BFD plug-in...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Attempting to record audio track crashes Pro Tools SE kiwi800321 Pro Tools SE and Essential (Win) 2 12-10-2010 10:09 AM
Error while attempting to change memory dorothy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-10-2008 10:14 PM
Unable to record w/pt since attempting upgrade to 6.4 oysterhead9 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-22-2008 05:38 PM
DAE Error -9131.... Yes, the dreaded -9131. defconnect5 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 08-06-2006 07:54 AM
9131 error when attempting to record Rick Geneva Pro Tools M-Powered (Mac) 1 12-05-2005 11:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:29 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com