Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2013, 09:18 AM
captain_adama captain_adama is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Chelyabinsk
Posts: 3
Default Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

Hi, when there will be drivers for windows?
Drivers 1.9.4 (Sep 25, 2013) not working.

What to do?
__________________
Mac OSX 10.9
Logic Pro & Garage Band
Fast Track USB
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2013, 12:17 PM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

I assume you mean OSX drivers, not Windows?

The Fast Track USB should still be getting support until the end of 2014:http://avid.force.com/pkb/KB_Render_...EA0&lang=en_US

I'll look into it and see if I can find anything out for you.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2013, 08:32 PM
captain_adama captain_adama is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Chelyabinsk
Posts: 3
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
I assume you mean OSX drivers, not Windows?

The Fast Track USB should still be getting support until the end of 2014:http://avid.force.com/pkb/KB_Render_...EA0&lang=en_US

I'll look into it and see if I can find anything out for you.

Joel
I have Fast Track USB II
__________________
Mac OSX 10.9
Logic Pro & Garage Band
Fast Track USB
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2019, 04:47 PM
GeoffTebbutt GeoffTebbutt is offline
Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: Toronto
Posts: 1
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

I have been running into exactly the same problem while trying to migrate my Pro-Tools to a new (used) Mac mini.
I didn't have the money initially to pay for an upgrade plan, but still needed to do some simple recording. I downloaded Pro-Tools First and used my Fast Track Solo with it. Worked great.
When I was finally able to upgrade my Software to PT 2019.6, I experienced the same problems you are having. Setup assistant 'sees' the output of my Fast Track but not the input.
My temporary workaround was to RECORD in Pro-Tools First and save the session locally, then open it in PT2019.6 for editing and mixing.
It's not a perfect solution, but at least I was able to continue working until AVID fixes this problem or I get my Digi002 working after I get my Firewire 400 to 800 adaptor later this week.
Hope this helps (if you haven't given up already)
Reply With Quote
  #5  
Old 09-14-2019, 07:15 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,427
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

Quote:
Originally Posted by GeoffTebbutt View Post
I have been running into exactly the same problem while trying to migrate my Pro-Tools to a new (used) Mac mini.
I didn't have the money initially to pay for an upgrade plan, but still needed to do some simple recording. I downloaded Pro-Tools First and used my Fast Track Solo with it. Worked great.
When I was finally able to upgrade my Software to PT 2019.6, I experienced the same problems you are having. Setup assistant 'sees' the output of my Fast Track but not the input.
My temporary workaround was to RECORD in Pro-Tools First and save the session locally, then open it in PT2019.6 for editing and mixing.
It's not a perfect solution, but at least I was able to continue working until AVID fixes this problem or I get my Digi002 working after I get my Firewire 400 to 800 adaptor later this week.
Hope this helps (if you haven't given up already)
Welcome to DUC, but a few things seem wrong here. Let’s try to get some stuff unconfused and see if we can help you out.

Please don’t spam onto unrelated threads like this in future, create your own new thread for different problems. As for the OP’s problem you are replying.. how do you know their “not working” is anyway related to what you are seeing? There is just no useful description there. So how do you know what you are seeing, on a radically different OS (unclear if the OP is talking about OS X 10.9 or some windows release) is in any way related to anything they were seeing?

Now for your problem...

Are you on Mojave? Did you enable Pro Tools (as well as Pro Tools First) to access the “microphone” in macOS security preferences? http://avid.force.com/pkb/articles/e...nput-on-Mojave

If that is not it...

Please start a new thread. And provide a lot more clear info about exactly what you are seeing and your setup. Start at “help us help you” up the top of each DUC web page to see what type of info to include.

Avid fixes exactly what problem? You likely need to describe this much more clearly. What exact “Setup Assistant” are you talking about? What exact options show up for playback engine devices in Pro Tools. etc. post screen shots if it helps.

Unless you have acknowledgement from Avid staff here or via a support case, or seen an acknowledgement from them to others, I would be working with zero assumption that Avid is aware of your problem and is going to be doing anything. If you have a support case open include that case number in your new thread.

Last edited by Darryl Ramm; 09-14-2019 at 07:38 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-14-2019, 07:22 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,853
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

And as this thread is 6 years old I truly believe the original issue he had was solved a long time ago
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 09-14-2019, 07:42 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,427
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
And as this thread is 6 years old I truly believe the original issue he had was solved a long time ago
Ya beat me to that one. I like to think the OP got it sorted and has released multiple top selling EDM albums (sorry but I have decided that Captain Adama is a great name for an EDM artist).
Reply With Quote
  #8  
Old 09-14-2019, 09:09 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,853
Default Re: Fast Track USB & Mac OSX 10.9 not working

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Ya beat me to that one. I like to think the OP got it sorted and has released multiple top selling EDM albums (sorry but I have decided that Captain Adama is a great name for an EDM artist).
Now when you said it and I say it out loud it is a great EDM name
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fast Track Ultra & Mavericks 10.9 STILL NOT WORKING ieia73 FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 61 01-20-2015 04:43 PM
M-Audio Fast Track Pro is not working kirtan FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 4 01-28-2014 09:02 PM
Fast Track Ultra 8R - Host Control not working MadDogRunner FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 2 11-01-2013 06:25 AM
Fast Track Ultra display not working drhum23 Pro Tools M-Powered (Win) 1 10-20-2008 08:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com